{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Komšić napustio sastanak lidera tri stranke o sastavu Vlade FBiH

Piše: E. M./Klix.ba
1.3.2015. u 16:28
1.567
406
Komšić napustio sastanak lidera tri stranke o sastavu Vlade FBiH
1.567
Komšić napustio sastanak lidera tri stranke o sastavu Vlade FBiH
Željko Komšić (Foto: Davorin Sekulić/Klix.ba)
U Predsjedništvu Bosne i Hercegovine je nakon manje od pola sata sastanak lidera tri stranke napustio predsjednik DF-a Željko Komšić.
Sastanak o raspodjeli ministarskih pozicija u Vladi Federacije Bosne i Hercegovine su nastavili lideri Stranke demokratske akcije (SDA) i Hrvatske demokratske zajednice BiH (HDZ BiH).

Komšić je novinarima rekao kako se ipak nada da će Federacija dobiti Vladu iako njegova stranka više ne želi učestvovati u njenom formiranju.

"Jučer sam se sastao sa Bakirom Izetbegovićem. Poštujem izbornu volju ljudi, ali i nas treba poštivati. SDA hoće da izađe HDZ-u ususret, mi nećemo. Nama su ponudili četiri fotelje, a naš rezultat je jači od HDZ-ovog. Zbog naših birača to ne možemo prihvatiti. Mi ćemo podržati njihov dogovor samo da Federacija dobije vladu. Ostajemo u vlasti na državnom nivou, ali ne participiramo u Federalnoj vladi", rekao je Komšić.

Naglasio je da je ta stranka spremna podržati tzv. ''manjinsku vladu'', te da će glasati i za taj oblik samo da Federacija BiH dobije vlast.Klix.ba saznaje da je Izetbegović odmah na početku sastanka predložio da se HDZ-u izađe ususret i da im se ustupi jedna ministarska pozicija.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: