Komentari (53)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Dario i Mario, sretan bozic
Hvala brate
@MiIoradlzetbegoni Pederu nacionalisticki! Gnjido!
Ugostitelji puni kao brod, mnogi ne izdaju fiskalne racune, dovode zivu muziku na crno I ko zna cime se jos sluze da izvaraju drzavu. Trebalo ih je davno oporezovati I sve druge koji bilo sta rade na crno (sverceri) pa bi drzava imala duplo vise novca I ne bi nam trebale akcize i razni drugi nameti, samo onaj ko nesto radi I zaradjuje, neka plati drzavi koliko duguje.
@YoggiSA Upravo tako ali de to ti objasni nepismenoj bagri koje sama sklona kradi i radu na crno.
Pored gomile,Šumskih i Minder ministara, nije čudo što gomila muzičkih propalica , još i naplaćuje 100% ukradena muzička djela !!
Samo daj pare i ne pitaj zasto... Treba bjezat i ove vukojebine
Hvatajte Milorada pod šatorom, kaznu mu vežite.
da se država sjetila ovoga ranije bilo bi dobro,velike sume novca se obrcu u ugostiteljskim objektima,muzičari zaradjuju dobre pare i trebali bi plaćati porez i prijaviti penziono i zdravstveno osiguranje,a ovako na crne sve pare u svoje dzepove,nije u redu
Estradni program me vise podsjeća na Viki Miljković nego na Slasha iz Guns n roses cilju ste sliku stavili xd
I svi ti doprinosi se ne uracunavaju u staz nego idu direkt drzavi. Takpdje ste zaboravili naglasiti da ukoliko uslugu cini strani izvodjac da se placa samo porez po odbutku 10% (ako nema ugovora o dvostrukom oporezivanju sa tom drzavom)
ako peva dara bubamara, karleusa, i sl. onda ne treba prijavljivati ....
Prilika ugostiteljima da dobro zarade je Nova godina, iza nje sve do 8. marta nema ozbiljnije prilike za zaradu - lokalno stanovništvo nema love za ugostiteljske ponude. Bez povremenih turista, te ljeti arapa i dijaspore, raspad sistema. Ne kažem da ih ne treba oporezovat, ali neke prilike su dobre da i ti privrednici malo prodišu.
@korektor Ako im ne odgovara, neka mijenjaju profesiju.
@MoneyForNothing ... Sta ugostitelji privredjuju? Pitanje ti je takvo da sam ostao bez teksta :)
PRIKAŽI ODGOVORE (2)
tako i treba a ne da na kraju godine pevaljke i starlete i pjevaci prijave da su u toku godine zaradili 200 eura i onda se bune kad traze penziju kako nema......
Plati pa se klati
Porez treba da se placa na svim nivoima i na sve zarade. To vazi za sviju nas i nase zdrdastveno, socijalno i penziono osiguranje ...
SDA...jer norod ne znode. Samo uzimaj!
Sad za sff sjedem u jedan gradski pub nigdje racuna, a bilo otvaranje, dodje murija, dodje finansijska, traze gazdu tamo vamo i odose. Ja za sedam dana opet, subota, krcati sve i opet nigdje racuna. Eto ni sinoc ga nije bilo kao ni u protwkloj godini niti ce ga biti, i sad bih kao trebao vjerovati u ovo.