Ibrahim Prohić na Blogger.ba
0
'Je li Bosna crna koliko izgleda?'
Komentari (14)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
De, ba politolog, ne laprdaj. Nisi ti ovdje nista skontao.
Kako li ste Vi gospodine Prohicu dobili Vasu diplomu? Ne poznajete pravopis jezika na kojem pisete a navodite samo nekoliko jeftinih primjera da potkrijepite svoe teze. Nacionalizam i fasizam su dva razlicita fenomena a vi ih ovdje skoro pa izjednacavate. Za Vasu informaciju - socijalna distanca i nacionalna distanca nemaju veze jedna sa drugom, prva se mjeri Gini koeficijentom a druga (najcesce) \"mijesanim\" brakovima. U BiH je svaki 4. brak prije rata bio \"mijesan\" u cemu je na 2. mjestu u ex YU nakon Vojvodine. Mislim da imate jako lose obrazovanje i da lupetate stvari koje zvuce dobro a u stvari su totalni nonsens. Nazalost ovaj medij ne dozvoljava duze poruke pa ne mogu napisati ovdje esej kao odgovor na Vase gluposti.
Cestitam na jasnoj procjeni psoholsoko-socijalnog stanja bh drustva..odavno su mediji na ovim prostorima navikli narod da ih zdusno prate ali iskljucivo zbog \"bombasticnih\" stvari ili jeftinih shoua, valjda se i oni bore za svoju gledanost!!,,,Ja prosto vise nista lijepo nemam prliku ni cuti a ni kazati ,,
\"Crn je gavran a ja crnji...\"
po mom misljenju,clanak govori o tome da ima i pozitivnih primjera koji se desavaju u BiH, nazalost za takve primjere mediji nemaju interesa,(ili ih ne isticu ili uopste ne ostavljaju prostor za takve vijesti).neosporna je cinjenica da ima mnogop ruznih dogadjaja ali zar nije pravedno da se ostavi i medijiski prostor i za one pozitivne.zakuhavanje na navionalnoj osnovi je u interesu aktuelnim politicarima i od njih ne mozemo ocekivati da potaknu na bilo kakve promjene jer im to nije u interesu.vise je i maloj djeci jasno sta se desavalo na ovim prostorima, i ne treba presucivati cinjenice ali ne treba samo ni o ruznim stvarima govoriti...mozda kad mi malo o pozitivnijim stvarima,dogadjajima pricali, razvijala bi nam se pozitivna misao a i to je pocetak za promjene i oporavljanje drustva.
...jes pametan, u pm....treba ga oploditi...
sta je pisac Htio reci........???????? Ko je kriv????? Ma, svi su isti!!!!!! Jel to????? Ili pak hrvati i bosnjaci samo se mlave. Ma nije ni to, zbunjen sam totalno..... ma filozof Bona, trebas mu vjerovati..??!!??!!!?? A kako se ono zove????
grbavica, javi se covjeku.vjerovatno znao odgovoriti i na to tvoje..
\"Mir, mir niko nije kriv. Nejma veze sto je tvoj otac ubio moga babu. Vazna je svirka?!\" - ja svkakvih budala \"psihologa\".
zaista je tako i problem je što je cjelokupno društvo ozbiljno bolesno... zato imamo pune crne hronike i samo loše vijesti, alli je isto tako problem i njihovo stalno stavljanje u prvi plan... potrebno je naglašavati svaki dobar primjer običnog, a u suštini normalnog života iz naše svakodnevnice; medijima pripada velika uloga u svemu tome!
Kao sto kazu cak i losa reklama je ipak reklama koju gledaju milioni, a oni pozitivni ostaju u sjeni.
Imao sam prilike da zivim u vise zemalja, nigdje crnilo nije zauzelo toliko prostora u medijima. Umjesto da se propagira napredak i dobrota oni kroz medije reklamiraju zlo
Odlican clanak koji pokazuje da mediji guse pozitivnu misao svojim svakodnevnim bombardiranjem raznoraznim zlom
odlicno rezonovanje koje bi spasilo nasu drzavu da se provede u stvarnost. mediji su glavni krivci za nastalu situaciju.