Komentari (605)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Ma Gornju Maoču za glavni grad! Dajte ba ne jedite govana kad je burek 2 marke.....
@livno izgleda da svi upravljaju nama, mi poput marioneta.. pretužno
PORED ŠEHERA DA MI "TEFLON TAVA" BUDE GLAVNI GRAD. BOZE BAKIRE I FAHRUDINE . cccx
PRIKAŽI ODGOVORE (14)
Ja sam za to da Ilijaš bude glavna opcina u kantonu Sarajevo
mislis ZAOTO
sve što kaže naš dragi bake alipašino pristaje bake ljepoto naša volimo te
PRIKAŽI ODGOVORE (3)
prvi korak da se napokon bosna i hercegovina vrati hrvatskoj. polako ali sigurno. nije fer da hrvati ne budu zajedno zbog turaka.
od 7. stoljeca ćaća ludi. bosna rijeka tad bila.
Izgleda da je Bosna privatna drzava Bakira Čmara. -.-'
Ovim nasim podliticarima pravo dosadno pa prelivaju iz supljeg u prazno.Samo da se sta mrlja jer sve to ide u radni staz.
Sve je ovo proracunato od Bakira. Dovrsava posao svog babe, prodaj sve sto se moze prodati. Babo mu je prodao Mostar u ratu, ali ljudi koji zive u Mostaru nisu pristali na to. Babo mu je na isti nacin prodao Srebrenicu. Ali srebrenicani nisu imali snage da se odupru tome. Sta je najgore babo mu je prodao i narod Srebrenice, nije im pomogao da se izvuku. Sad Bakir daje Mostar za kontrauslugu od HDZ-a. Uskoro ce poceti i prica o hrvatskom tv kanalu, sto ce opet biti Bakirova trampa. Ne treba mu dozvoliti ovo trgovanje, nije mu ova drzava babovina. Za ovakve stvari kao sto je "glavni grad" treba referendum. Zasto bi Mostar bio bolji kandidat od Tuzle ili Zenice???? Bakir govori o decentralizaciji i znaci da nema veze politikanstvo i stranke. Onda moze biti i Tuzla ili Zenica. Medjutim, pametni mogu zakljuciti da je ovo sa Mostarom cista trgovina sa HDZ-om i nema nikakve veze sa decentralizacijom. Da je stvarni razlog decentralizacija, puno boljih kandidata ima od Mostara. REFERENDUM O TOM
Puna su mu usta bila izborne pobjede i kako je on apsolutni pobjednik. Reklo bi se da nema ni dva razreda osnovne skole kad nezna sta znaci "apsolutno". Nista on nije pobjedio i nista on sam nemoze uraditi. Da bi ostao na vlati mora trgovati sa "partnerima". Od izbora se je ziv slomio samo da se s nekim udruzi da formira vlast. Piskit cu-kakit cu. Za fotelju ce dati sve. Ko jebe narod, stoka nije bolje ni zasluzila, Bakirov je moto.
Niste precizirali , jel Istocni ili Zapadni Mostar ?
BOŽE KAD LI JE ONO U POVIJESTI MOSTAR BIO STONI GRAD ? Bosna je unazad 800 godina imala samo dva glavna grada Sarajevo i Travnik i to tek nakon paljevine Bosne od Eugena Savojskog. Prije Sarajeva Mile pored Visokog ! I to je sve. Čudno je da je neko VAšingtonskim sporazumom dogovorio Mostar upravo DOK JE SARAJEVO GORILO 1994 ! DAKLE PUJ PUJ PIKE, NIT Sarajevo gori NIT Vašingtonski sporazum važi od Dejtona važi.
Mostar glavni grad Države??? Sarajevo=San Marino u tom slučaju???
1982-ge godine smo gledali "saxon" u skenderiji(kao da je jučer bilo), a singapurci izglasaju zakon o korupciji! Danas nam Severina puni zetru,a vidite gdje je Singapur!?
Bolji vic odavno nisam cula hahaha koji ublehasi
Dakle imali smo priliku da nas zastupaju Izetbegoići pod granatama u opkoljenom Sarajevu ! NIKAD VIŠE ! O svemu refrendum ! SDA nas je i dovela u opaj položaj. Ko Palestince, a svijet samo brine o pravima IZRAELA ! Dakle granate sada ne padaju a EU ne cvjetaju ruže nego izbjeglički gradovi. Pripremite program pa ga izložite PRED SLJEDEĆE IZBORE: A dotle se samo brinite bar u SDA SAMO o ZAPOŠLJAVANJU onih 100 000 Bošnjaka. HDZ nije obećao nikom zapošljenje jer ga već imaju u Njemačkoj ili kući. Samo HERCEG BOSNU i samo se time i bavi.
Da je Mostar ostao Mostar, moglo bi. Ali posto nije, ne moze! HDZ prati cilj da Mostar bude grad u kojem vladaju Hrvati, sto djelemicno i jeste, i ako su Bosnjaci po broju isti. Taj grad ce biti na "njihovom" i glavni grad tog "njihovog", bez obzira da li se to zvalo Herceg Bosna ili jednostavno podrucje sa hrvatskom vecinom. I bice im velika prednost kada taj tzv. "njihov grad" bude glavni grad Federacije. Na to se sve ovo vodi. Sarajevo je Mostar vec davnih dana "predalo", tako da im ovo i ne smeta. Dok ovaj Maric ili pojma nema sta se desava ili je i on "dobro upucen"......
*Taj grad ce biti na "njihovom"................
U mostaru bi bilo dva parlamenta po istim krovom!
ZAŠTO BAŠ SAD DODIK TRAŽI PODJELU CENTRLANE BANKE ? Jer je to jedini dio BiH koji nema decentralizovamo odlučivanje !! A kad svako bude imao CENTRALNU BANKU, onda će svako moći DOŠTAMPAVAT NOVAC koliko god ima budžetskih rupa !! Naravno od države nema ništa, A ako nekom nije jasno a pogotov ako je devizni šrediša nek se sjeti šta mu je Milošević uradio sa deviznom štednjom kad se Jugoslavija RASPALAJE JER JE POSTOJALA VELIKA POTREBA ZA DECENTRALIZACIJOM. Mislim da ova odluka slijedi isti dan kad i Mostar kao glavni grad. PA ako SDA bude ovo ozbiljno i dalje razmatrala A VI ODMAH BEZ RAZMATRANJA DEVIZNU ŠTEDNU U INOSTRANSTVO. OSim političara. Oni su dobr obavijepteni a i drže pare svakako u inozemstvu. Čuveni meksički razbojnik maksimiljano Zapata
MAksimilajano Zapata poveo rat protiv vlade stranaca u svojoj zemlji. Normalno zatrebalo mu para za oružje a on zovne neke štampare da mu doštampaju nova kolko mu treba. I kad su oni završili obiman posao zataže platu a razbojnik naloži da ga ISPLATE U FALISIKOVANIM NOVČANICAMA !
Dodik je danas p..o u šišu! Toliko ne nalagao u Hagu - ni njegovi mu više ništa nevjeruju!
Jos i na to trositi pare? Zasto jednostavno ne ujedinite Bosnjacke i Hrvatske kantone i rijesen problem? Uvodjenje Entiteta Hercegovina je neizbjezno! Ali niposto ime Herceg-Bosna! Ne mozd ista greska kao sa Sumskom. Medjutim, ako dodje do podjele Federacije: sta je sa Srpskom?
Boze sta rekose i ostadose zivi. Aman jarabi svakakvih ideja iz svakakvih glava ( o mozgovima tih "mozgasa" necu da raspravljam). Narod j bez posla, gladan, siromasan, a ovi daju neke sulude ideje.
Pozivamo i predlažemo DA SE ODMAH ORGANIZUJU NOVI IZBORI ZA bošnjačkog člana predsjedništva BiH jer je Bakir na zadnjim izborima dobio 26% glasova i ne predstavlja Bošnjake. Dakle nija ga neko drugi izabrao NEGO SAM SE IZABRAO, nema nadpolovične većine, kao što imaju hravatski i srpski predsjednici. Ako to nekom nije legalno nek se razmisli da li je legalno ovo što radi SDA, jer je glavni grad federacije Mostar u vašingtonskom sporazumu KOJI JE UKINUT DEJTONSKIM te je ovo ozbiljno razmatranje PROTIV DEJTONSKO I MORA ODMAH USTAVNI SUD DA SE IZJASNI O AKTIVNOSTIMA SDA !
Hajde narode ; SRP I ČEKIĆ! METLE NA ULICI I AJFELOV MOST!