Komentari (60)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Donesite vi zakon o ukidanju Daytona , yebo li vas Daytonon , da vas yebo , 🗣
Ne mere, Dayton je vjecan.
Imali su sto prilika da ukinu rušilački / sprski faktor u BiH. I u ratu kad su samo trebali da nas puste i smaknu embargo na oružje, do zaustavljanja 5. i 7. korpusa, pa preko nakaradnog dejtona, to poslijeratnog perioda kad su mogli sahraniti RS kroz 5 godina.... Ali ne žele, kao ni danas kad Dodik piša u usta i njima i nama, ne žele da sankcionišu to, a zaključak neka svako sam donese
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Dakle, koliko sam razumio; Dodik izvrši odcjepljenje i uzme POLA DRŽAVE I VI GA KAZNITE!? pa nismo mi više toliko naivni! IZVRŠLI SU GENOCID pa ste ih kaznili cijeli njihov vrh i vojni i civilni, i šta ništa! JESTE LI SE MOŽDA ZAPITALI DA LI ŠALJETE OVIM PORUKU SA SE GENOCID ISPLATI, DA SE RUŠENJE BiH isplati ? cijena: Osuđeno nekoliko ljudi , a efekti toga nisu poništeni???
Nece nam ni jedna strana sila donjeti pravdu, to sami moramo uzeti u svoje ruke.
Tako je Sedo papa..
Dodik prekršio sve tri tačke
Kongresmeni stvaraju u čemu je problem, Escobar, Murphy, Hill na terenu rade neku svoju politiku, čuvaju onoga ko narušava mir, zalažu se za etničku podijeljenost, Schmidt je nagrađen pozicijom jer je pogodovao američkom Monsantu da prodaju ogromne količine kancerogenih pesticida po Njemačkoj, sve se lako prokuži, ali mi zbog Njemačke ipak ne vjeruju pa ga preko onih Mennutijevih drže pod prismotrom. Sklonite ih
Dayton treba revidirati da sva 3 naroda budu (bar djelomicno) zadovoljna, jer trenutno stanje nije dobro ni za jedne, ni za druge, ni za treće. Nikad više rat, samo sjesti i dogovoriti se. Sve se moze.
Vrlo je izvjesno da bi se ukidanja moglo desiti i onda stupa na snagu zakon BiH od prije rata. Za tako nesto postoji volja kod dosta politicara u Njemakoj i Engleskoj.
Gdje su snage koje će se zalagati za ukidanje Dejtona i vraćanje na staro.Svaki put kad Laktaški vepar spomene secesiju, treba igrati istom mjerom
Nemojte , ameri , molim vas da se nesto pravite ....za stanje u jadnoj drzavi ste vi krivi , imate svoje ljude koji rade sta vi kazete , to svako zna....nemojte molim vas ...:(
Drugim riječima ko god pokuša da ugrozi teritoriju BiH dolazi u sukob sa američkim zakonom. Amerika ima zakonsku obavezu da štiti BiH nebitno ko je na vlasti. 🇺🇸
Nemam ja nikakav problem s tim. Kako je za BiH štetan Srpski i Hrvatski nacionalizam, tako je štetan i Bošnjački.
Ili možete jednostavno pozvati BiH putem Kongresa da pristupi SAD-u kao 51. federalna država i mi to izglasamo na referendumu i problem riješen.
Srbi bi bili protiv, ništa od referenduma. Samo aneksija
Ko je pročitao sve mu je jasno.SAD podržavaju jedinstvenu,suverenu, multietničku BiH,pametnom dosta.Ne postoji veća sila da ovo promijeni.
Zaustavljanjem V.Korpusa i nagrađivanjem Genocida , vi ste pokazali koliko ste uz NAS , 🗣
Dok se jedni zalazu za ukidanje postojećih etničkih i vjerskih zahtjeva za obavljanje visokih političkih funkcija, drugi kao sto je Herr Schmidt cine sve da zacementiraju te podjele.
Susan Wild, to moraš poslati Čoviću koji koči implementaciju presuda iz Strazbura i hoće on da bude iz reda Hrvata i Ostalih, a da Sejdić i Finci nikada se ne mognu kandidovati za Predsjedništvo iako imaju presudu da im se to mora dozvoliti. I da nepravda ostane i prema Zornić, Šlaku i nekom drugom Srbinu uz federacije jer Pudarić ne doživi da se kandiduje iako je imao papir da mu se mora dozvoliti.
Bravo, svaka cast, svako malo nesto se pise, govori, a Dodik izvadi prangiju i sve to zapiša posteno