Komentari (73)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
koliko je nas SDA devastirala mentalno da je vjest kada se provodi zakon!
Nas Bošnjake je Alija i Sinac njegov Bakir upropastili su nas totalna ko kod Golfa 2
Iako cak i ja prezirem SDA,ali radi cega vam je samo ta stranka kriva? Zasto niko ne spominje SDP koja je takođe bila na vlasti i hebala nam znanje? Svi su oni ista vnaGo!
PRIKAŽI ODGOVORE (2)
Da je ostao SDA gradonačelnik to bi sve ostalo tako, mimo urbanističkog plana, ko ga yebe, podmazano, podmićeno. Pored biblioteke nikla zgrada koja je isto trebala biti u ravnini s njom, a oni napravili još 1 sprat van planova.
pozdravljam, svaka cast.. napravise urbicid gdje god stigose.. Sarajevo na stupu, a sada ce biti i na Otoci..
Dali ce se u Sarajevu uvesti red u nelegalnu izgradnju. Tibra Pacific je na Otoci dobila dozvolu P+11 a napravili su 13 spratova. Niko nije reagovao i sada se samo ceka da se legalizuje. Na pet zgrada dodatno po dva sprata to je jedna cijela bespravna zgrada.
hahaha sad ispade svetac ovaj Fazlic, a zna se po cemu je poznat, mrtvi lizac guzice glavatog Hamdije Lipovace
Ovo je sva suludost ovog sistema. Halo bolan pa nije načelnik taj koji nalaže rušenje bespravno izgrađenoga objekta nego je to inspekcija i ona to mora da radi po službenoj dužnosti ma ko bio načelnik, a ako se eventualno načelnik protivi radu inspekcije onda i on treba da odgovara zbog toga. Ubi nas nepismenost i neznanje.
ispravna odluka i reakcija gradonacelnika!
tako se to radi u civiliziranom svijetu, bravo za gradonacelnika koji koristi zakonska prava da se obracuna sa divljom gradnjom i nezakonjem uopce
Nismo mi sposobni voditi i graditi pravnu državu. Ovo je krivično djelo a ne prekršaj. Zbog toga treba krivičnu prijavu podnijeti investitoru i izvođaču. Osuditi ih maksimalnom kaznom a objekt srušiti. Tako bi to Austrija uradila da je ostala u Bihaću i Bosni i Hercegovini.
Ništa kao arhitektura i urbanizam ne govori o kulturi jednog naroda. Ovdje je jasno vidljiva pohlepa, gramzivost i nezasitnost lokalnih tajkuna prema javnom prostoru jednog od najstarijih gradova u BiH. Grad Bihać ovdje gubi bitku sa korumpiranim liberalnim kapitalizmom. Imat ćemo gradove kakve zaslužujemo. Nije da javnost nije bila protiv ovakvih nakaradnih objekata, međutim sprega vlasti i kapitala je dozvolila ovakvo nešto.
Ovdje je trajno narušena vrijednost arhitekture iz austrugarskog perioda, ambijentalne slike grada, urbanistička matrica s varoškim trgom koji imaju kontinuitet još iz srednjovjekovnog perioda. Bihać ovakvim objektima gubi stilske elemente povijesne jezgre srednjoeurupskog grada a sve više počinje da liči na kasabe, palanke na Balaknu, čiji primitivizam ne mogu sakriti ni nikakve staklene fasade predimenzioniranih objekata.
Bihać kao slobodni kraljevski grad je nastao kad i Varaždin i Zagrebački stari grad. Zamislite da se ovakva arhitektura bez arhitekata gradi u povijesnoj jezgri Varaždina ili Zagreba. Digla bi se na noge cijela država. A ovdje lokalni tajkun kupi gradonačelnika Galijaševića za desetine hiljada maraka i zajedno uništavaju graditeljsku baštinu.
Ovaj objekt je kao tumor na na fasadi susjednog objekta iz perioda austrougarske (secesija ili klasicizam) ne vidim dobro. Nisu ovdje viška samo dva kata, ovdje je problem gabarita cijelog objekta. E moji bihaćki arhitekti i urbanisti, kakva je ovo interpolacija. Nema primjera da jedan grad u okruženju koji ima povijesnu jezgru staru oko 800 godina ima ovakve nakaradne objekte.
Dobro je da neki politicari drze svoja obecanja. Narod ce to znati nagraditi na sljedecim izborima.
arapi i turci ce nama biti gori zlo nego chede i uztase SDA Sjebavanje Domovine Adekvatno
Nema od tog nista
Ima ako se hoće. Znaš država može provesti zakon ako želi. Itekako država može da uzvrati udarac, samo ako hoće.
Nema od tog nista