Komentari (54)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Ta deponija je postojala prije njihovih kuca. Sami su odlucili da ubijaju svoju djecu.
@Ugwemuhwem kako te ba nije stid ovako nešto napisati deponiju treba seliti i ja sam za to i to ne bi bilo loše oko trebevića napraviti novu
@UgwemuhwemUPRAVU SI PAŠA ALI LJUDI NISU IMALI GDJE PRAVITI KUČE SVJESNO SUULAZILI U RIZIK I SADA NEKA TRPE ALI DA KANTON OD NAŠI PARA ZARADI ŠTRAJKA MORA ODMAH REAGOVATI MALO SUTRA IZVINITE GOSPODO SAMI PALI SAMI SE UBILI A OPČINA JE TREBALA RUŠITI ILI DAVATI DOZVOLE NEGDJE DRUGO I SADA OVOG PROBLEMA NEBI BILO
PRIKAŽI ODGOVORE (2)
Svakako da deponija nije problem, ali je problem zapuštenost deponije.Naravno, najodgovorniji za to je bivši menadžer JKP Rad-a koji je skupa sa rođakom iz Rogatice samo vodio računa o tenderima, a zdravlje građana mu je bilo na zadnjem mjestu.
Ne mogu da vjerujem da svakakve vukoj*bine proglase naseljem naseg Grada Sarajeva. Ko je davao dozvole za gradnju naselja na doponiji. Ovo nema nigdje na svijetu.
Debilu, to je iznad tvog nivoa shvatanja
Taj smrad ko nije osjetio ne moze razumjeti ove ljude. To je neizdrzivo. Ja ga osjetim kad vjetar nanese na nekoliko kilometara vazdusne linije. Ako ne zatvoris prozore iste sekunde, ne istjera smrad iz kuce zadugo. Uzas.
Deponija je problem cijelog grada a ne samo jedne Opcine, to je tempirana bomba
Postoje objekti i mnogo prije deponije, ali to nije razlog da se novoizgrađenim kucama ignorise potreba za cistim ambijentom
sve je to uredu sto radite ali ja mislim da vise i opasnije smrdi u banjaluci i ohr u pa ne protestvujete
Ne mogu cekat 2 mjeseca, a do sad su cekali 25 godina i nisu se bunili.
rijesenje za deponiju je jednostavno: http://bhrenergy.com/index.html#homepage ali i kosta
Prvo ANP pa onda novo smetljiste
Da li je deponija dosla vama ili vi deponiji, ako imate adekvatno rjesenje predlozite
Debilu, u pitanju je stambeno naselje od 12500 ljudi, svi su kupili "gradjevinsko zemljiste" predvidjeno za gradnja, znas li uopste gdje se to nalazi..to je nekad bilo na kraju grada a sad na sredini, cuj siri se grad?? Cuj deponija koze beskonacno da se koristi?
Sve razumijem. Neugodan miris bla, bla bla ali deponija tu postoji dugo . Kad su kuće pravili mora da nisu znali da je to deponija. Ne pa ovi su se samo zakopali i kuće napravili. Ni jedan nema dozvolu kuće stariju od 5 god. To je sigurno ko dan. I te dozvole znamo kako su se dobijale.
Deponija za kucni i gradjevinski otpad, sad tu veterinarska inspekcija istresa mrtve zivotinje u rupe?? Druze glupi to nije isto, zemljiste se prodavalo kao "gradjevinsko" ako imas pojma sta to znaci. Da ima i danas kuca bez dozvole, jel to mijenja nesto?
Vjerovatno da ova deponija ne funkcionise po pravilima, ali ne mozes nelegalno napraviti kucu u plavnom podrucju pa se nakon svake jace kise zaliti i traziti pomoc.
Ko je nama u grad doselio gluho bilo ne dao Bog nikome.
Bosan ne vidi da se na ovoj deponije nalazi ogromna količina bačenoga novca da se uvede zakon da svaki graađanin pravilno razdvaja smeće po kategorijama i ide ponovo na reciklažu isti taj odpad imali bi milionske prihode na godišnjem nivou to je praksa svi zdravi zemalja tako bih se deponije samnjile čak možda ne bih ni postojale
Hvala SDA!