Internetski prkos
57

Google Maps sportsku dvoranu na Grbavici prepoznaje pod nazivom "Goran Čengić"

Piše: I. Č.
Foto: Screenshot
Foto: Screenshot
Sportsku dvoranu na Grbavici su članovi Općinskog vijeća Novo Sarajevo, mahom predstavnici SDA, krajem septembra zvanično nazvali Sportska dvorana "Novo Sarajevo". Od tada traje prkos građana pa i opozicionih stranaka, koji su željeli da dvorana bud nazvana po rukometašu Goranu Čengiću, ubijenom tokom rata na Grbavici zato što je pokušao spasiti komšiju druge nacionalnosti. Google Maps prepoznaje upravo taj naziv dvorane na Grbavici.

Google Maps ne prepoznaje zvaničan naziv objekta Sportska dvorana "Novo Sarajevo", a ukoliko taj naziv i ukucate u pretragu izbacit će vam naziv za koji se zalagala većina građana - Sportska dvorana "Goran Čengić".

Podsjećamo, članovi Općinskog vijeća Novo Sarajevo donijeli su 26. septembra odluku o imenu nove sportske dvorane, sa 17 glasova za, 12 glasova protiv i jednim suzdržanim.

Dva dana poslije je na ulazu u dvoranu osvanuo grafit na kojem piše "Dvorana Goran Čengić". Potom su građanske stranke predložile raspisivanje referenduma za preimenovanje dvorane na Grbavici.