Jedan od najvećih
70

Sljedeće sedmice počinje rekonstrukcija sarajevskog vrtića "Kolibri"

B. R.
Devastirani vrtić "Kolibri" u Novom Sarajevu (Foto: Vlada KS)
Devastirani vrtić "Kolibri" u Novom Sarajevu (Foto: Vlada KS)
Sljedeće sedmice će početi rekonstrukcija jednog od najvećih sarajevskih vrtića "Kolibri", saopćili su iz Grada Sarajeva.

Nosilac projekta je upravo Grad Sarajevo u saradnji sa Ministarstvom za odgoj i obrazovanje Kantona Sarajevo i Općinom Novo Sarajevo. Ugovor o rekonstrukciji vrtića danas su potpisali gradonačelnica Benjamina Karić (SDP), resorna ministrica Naida Hota-Muminović (NiP), načelnik općine Hasan Tanović (SDP) i u ime izvođača radova ITC Zenica Amela Mehić. Ukupna vrijednost projekta je 2,8 miliona KM, od čega Grad Sarajevo izdvaja 1,75 miliona KM.

"Nakon tri desetljeća obećavanja, naši mališani će konačno dobiti uređen kutak za učenje, druženje i igru. Grad Sarajevo šalje jasnu poruku da su obrazovanje i dobrobit naših najmlađih na vrhu naših prioriteta Za sigurno, zdravo i sretno odrastanje naših najmlađih", izjavila je Karić.

Smatra da je ovaj projekat primjer odlične saradnje Grada, Ministarstva za odgoj i obrazovanje Kantona Sarajevo i Općine Novo Sarajevo. Vrtić "Kolibri", površine 400 metara kvadratnih, primit će blizu 200 djece te će se po završetku radova predati na korištenje javnoj ustanovi "Djeca Sarajeva", saopćili su iz Grada Sarajeva.