Neodgovorno ponašanje
41

Neko bacio veliku količinu lijekova u dječiji park na Grbavici u Sarajevu

M. G.
Foto: Čitatelj
Foto: Čitatelj
U Sarajevu, u naselju Grbavica, večeras se dogodio incident koji je izazvao opasnost po javno zdravlje i sigurnost djece i građana.

Nepoznata osoba je, prema svjedočenjima očevidaca, u večernjim satima bacila veliku količinu lijekova, uglavnom tableta, direktno u dječiji park u Grbavičkoj ulici.

Ovaj neodgovorni čin nije samo ugrozio sigurnost djece koja se igraju u parku, već je i stvorio ozbiljnu prijetnju po zdravlje svih građana koji bi mogli doći u kontakt s ovim lijekovima. Za nadati se da će Hitne službe odmah reagirati i poduzeti mjere kako bi osigurale područje, ali i kako bi spriječile moguće ozbiljne posljedice ovog incidenta.

Ovaj nemili događaj još jednom nas podsjeća na važnost odgovornog ponašanja i sigurnog odlaganja lijekova. Nepropisno odlaganje lijekova može imati ozbiljne posljedice po okolinu i ljude, te apeliramo na sve građane da svoje neiskorištene lijekove odlažu na odgovarajući način putem specijaliziranih lokacija za recikliranje ili u dogovoru s lokalnim zdravstvenim ustanovama.