Komentari (64)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
biciklo je prevozno sredstvo budućnosti, samo graditi biciklističke staze....
Osim ako ne zivis na Bistriku. Salu na stranu nisu budale u Stokholmu, Becu, Amsterdamu gdje imaju najbolje biciklisticke mreze na svijetu. Mada je nas mentalitet malo drugaciji, kod nas hoce autom u Vijecnicu da udje, ako je ikako moguce.
Vozovi i bicikla.
Zapelo je sve u drzavi ovoj bijednoj i pokradenoj.
Kultura nula sto se tice pjesaka na stazi,sviras im oni ni habera 🙂 jos kazu imas prostora prodi sta je hehe a pored prostora 7 metara.Takode treba obnoviti postojece jer na mnogim dijelovima voznja kao preko svitave...
Nije mi jasno kako nisu napravili do sada stazu do Ilidze.... ona staza preko parkinga poslije telemaha je uzasna ....
Kroz onu dzunglu kad prolazim imam osjecaj da ce izletit neki vijetkongovac
džunga je extra, malo xc da razbije monotoniju
Kroz Novi Grad stazu su "napravili" biciklističku stazu tako što su ofarbali Titove trotoare.
"U informaciji se potcrtava da je izgradnja biciklističke staze jedan od najznačajnijih infrastrukturnih saobraćajnih projekata u gradu" Koako biciklistička staza može biti među najvažnijim? Prva transverzala, gradski autoput, 12 transverzala, južna i sjeverna longitudinalna? To ništa? Farbanje trotoara je važnije od izgradnje novih cesta?
Koliko kilometara novih saobraćajnice je u Sarajevu izgrađeno od rata? Imamo li podatak? Pod novim mislim potpuno novih, ne obnovljenih ili proširenih. Vozimo po infrastrukturi iz doba OI i pričamo kako nam treba farbanje trotoara ko biva nemamo više sta novo da gradimo
To je teško farbanje polovice trotoara. Treba tu 30-40 kadrovskih-stranackih inzinjera da vide kako, sta namaknuti na svakom kvadratnom milimetru...
Ne kontam gdje misle da utrpaju biciklisticke staze, i ovako je sve pretrpano... nije Sarajevo za bicikla, zelje su jedno realnost drugo.
Zašto do Nedzarića? Zašto ne do Ilidže?
Pola trotoara prema Ilidzi je raskopano, biciklisti, pjesaci, roditelji s djecjim kolicima - svi se moraju valjati preko onog sljunka i prasine. Neozbiljno!
...ako ovi ostanu na vlasti mozemo je ocekivati za jedno 50 godina ahahhahahaha...nisu u stanju problem sa smecem da rijese,a zohari okupirali grad...ja njima ne bi dao da vode merhamet u Buca Potoku,a kamo li KS...totalno nesposobni ljudi.
U pravu si! 25 godina sve cvjetalo, a sad čemer. Ne provaljuj se botu.
Pa jel usvojen taj prijedlog da se sačini nekakva informacija? Ona ko da živi na Trebeviću i ide na poso žičarom pa eto nema uvida da li biciklističkih staza u Saray ima ili nema pa tamo gdje ih nema, trebalo bi možda nekad da ima. I zato bi trebala eto da se sačini informacija jer ona nemere izić van i provozat se po Sarayevu zato jer prodala vozni park i sad iz uprave svi pješke hodaju. Oa ko da je iz militantnog krila sda milicije
Kad budete pravili, ni slucajno ne koristite metodu OBICNI CRNI AFFALT + POVRSINSKO FARBANJE!!! Farba se brzo ispere a onda poslije nema para u raznim budzetima za "odrzavanje"! Koristiti TRAJNO rjesenje - vec u proizvodnji obojeni tj. pigmentirani asfalt kako se odavno radi na Zapadu! Ne moze se 'isprati' i zagadjivati rijeke nakon svake kise, kao sto se desava s ofarbanim povrsinama u plavo i crveno.
Meni se jedan biciklista biciklista bacio na haubu okrnjio mi blatobran nemaju saobracajne kulture ovi bicilisti trebaju napraviti kurs kako se ponasat u saobracaju
Nemam nista protiv žene ali dajte jednu sliku gdje se ne keseri. Pa svi se sada furaju na hafiza Bugarije.
Ako Benjamina ne makne bicikliste sa Vilsonovog, neće niko. Neko je populistički i bez ikakvog plana i analize uzeo jednu saobraćajnu traku i dao biciklistima i time stvorio gužvu u jedinoj saobraćajnici kroz koju se ujutro brzo moglo stići do posla. Ima sasvim dovoljno prostora da se biciklistička staza izmjesti desno, izvan saobraćajnice. Poslije 17 sati ionako saobraćaj motornih vozila nije dozvoljen.
Ovo što je i do sada urađeno je sve samo nije biciklistička staza. Otet trotoar pješacima, staze nisu adekvatno osigurane pojasom između pješaka i biciklista. Isto tako na Vilsonovom pola ceste uzeli i nisu fizički odvojili bicikliste od šetača i automobila - sreća pa do sada nije bilo kakve nesreće ali nazvati ovo bic stazom je kriminalno.
Matja@ tako je, ovo nije biciklistička staza, samo dio trotoara ofarban.