{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Fatmir Alispahić: Upad u redakciju Klixa je najava beogradske okupacije Sarajeva

30.12.2014. u 10:59
668
106
Fatmir Alispahić: Upad u redakciju Klixa je najava beogradske okupacije Sarajeva
668
Fatmir Alispahić: Upad u redakciju Klixa je najava beogradske okupacije Sarajeva
Fatmir Alispahić (Foto: Arhiv.ba/Klix.ba)
"Policija koja upada u redakcije i tuče novinare sama je sebe izbacila iz legalističkog okvira i policijske uniforme, te se prema toj tzv. policiji treba odnositi kao prema bandi i huliganima, kojima se treba suprotstaviti silom", kazao je Alispahić komentirajuću jučerašnji policijski upad u prostorije portala Klix.ba.
Prema njegovim riječima, kao što je nedopustivo da neko fizički nasrne na organe reda, tako je nedopustivo da organi reda fizički nasrnu na slobodu govora, jer ako se to dogodi, onda to više nisu organi reda, već organi terora i straha kojima je časno pružiti fizički otpor.

"Odgovornost za teror velikosrpske policije po Sarajevu snose svi sigurnosni organi, a posebno MUP Kantona Sarajevo, koji je dužan da brani građane od ove agresije, umjesto što se ponaša izdajnički i kukavički. Ovi upadi prijete da postanu pravilo, pa da u budućnosti ta velikosrpska policija kidnapuje ili tuče građane Sarajeva, Tuzle ili Zenice, ili da organizira nove paljevine i tzv. proteste. A ako sarajevska policija postane velikosrpska banda, onda će goloruki građani braniti čast, slobodu i pravni poredak, kao i 1992. godine", kaže Alispahić.

Alispahić ističe da su se tek sada mnogi sjetili da živimo pod terorom velikosrpske policijske države, a živi dokaz za to je sedmogodišnje zatočeništvo potpuno nevinog čovjeka, Imada Al Husina, u tzv. Imigracionom centru. Nema separatne pravde i prava, jer je teror nad Klixom začet mnogo prije, kada se gledalo kroz prste raznim drugim kršenjima ljudskih prava.

"Upad u redakciju Klixa je najava da će predstojeći period biti obilježen terorom policijske države koja će iz Beograda okupirati Sarajevo, čemu se treba odlučno suprotstaviti. Svaki građanin dužan je da pruži otpor protiv te velikosrpske bande koja koristi policijske uniforme da nas vrati u 1992. godinu i vrijeme kada su horde Radovana Karadžića krenule ka Srebrenici, Tomašici, Keratermu, Višegradu... Historija nas uči da sa teroristima nema dijaloga, i nema oklijevanja", kazao je Alispahić.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: