|

Kazaz, Ibrahimović i Lucić o pretresu Klix.ba: Ovo je diktatura kriminogenih političkih oligarhija

Kazaz, Ibrahimović i Lucić o pretresu Klix.ba: Ovo je diktatura kriminogenih političkih oligarhija
7
Klix.ba
30.12.2014. u 08:59
14
komentara
7

dijeljenja
Kazaz, Ibrahimović i Lucić o pretresu Klix.ba: Ovo je diktatura kriminogenih političkih oligarhija Foto: Tačno.net
Redakcija portala Tačno.net iskazala je svoju podršku redakciji portala Klix.ba povodom jučerašnjeg upada pripadnika MUP-a RS i MUP-a KS, a po nalogu Općinskog suda u Sarajevu i Specijalnog tužilaštva RS, u prostorije portala Klix.ba. Pretres je trajao gotovo osam sati, izuzeli su sve hard diskove, 19 računara više nije u funkciji, uredniku i direktoru su oduzeti telefoni, a sve zbog slučaja “Dva papka” – premijerke tog bh. entiteta Željke Cvijanović.
Povodom ovog brutalnog čina, portal Tačno.net kontaktirao je Envera Kazaza, Nedžada Ibrahimovića i Predraga Lucića, koji su također osudili ovaj upad.

Enver Kazaz: Ovo je diktatura kriminogenih političkih oligarhija"Umjesto da istražuje je li ili nije SNSD kupovao poslanike u Skupštini Republike Srspke, ko je to činio, kako, čijim novcem, policija i sudski organi ove zemlje sa oba njena entiteta vrše okupaciju redakcije Klixa i jasno stavljaju do znanja svim drugim medijima da više nema zaj******je: ovo je diktatura kriminogenih političkih oligarhija. A protiv diktature valja se boriti na načine poznate u historiji rušenja diktatura. Dosta je bilo cile-mile, nema više informacijom podrivam, tučem istinom. Vrijeme je za druge oblike borbe sa diktatorskim režimima. A njih valja što prije artikulirati, jer će u suprotnom te političke bande prisvojiti još više moći. Boriti se protiv njih na taj način da ih se strpa u zatvor. Tamo je za njih mjesto. Na silu političkih bandita valja odgovoriti mudrošću. Nije dovoljno samo pisati, valja ih tužiti, podnositi stalno i stalno krivične prijave, valja im disati za vratom građanskim neposluhom, tako da mira nemaju ni u svojim spavaćim sobama, u svojim vilama stečenim na svoj dobro poznati lopovski način, valja ih rušiti sve dok se ima imalo snage. Dosta je bilo njihove banditske diktature", kazao je Kazaz.

Predrag Lucić: Neprikosnoveno pravo političara da pošto-poto budu iznad zakonaPredrag Lucić kazao je kako bi mu bilo "logično da se u priču o kupovini skupštinskih zastupnika uplela Finansijska policija, da otkrije kako funkcionira to crno tržište političkih 'kretenina', pa da se zna pošto je kilo zastupnika i kako se uopće određuje njihova tržišna vrijednost".

"Umjesto toga, u redakciju Klix.ba su upali krim-policajci Republike Srpske i Kantona Sarajevo i svojim ponašanjem prema novinarima portala pokazali da javnost ne vrijedi ništa i da je neprikosnoveno samo pravo političara da pošto-poto budu iznad zakona. Zanimljivo je pritom kakvom su lakoćom svi akteri ovog napada na elementarnu slobodu informiranja prekoračili ne samo granice civiliziranog odnosa prema novinarima koji rade u službi javnoga interesa, nego i granice koje su se do sada mnogo teže prelazile – one međuentitetske, na čijoj su neprohodnosti 'ugroženi' političari zasnivali svoje unosne poslove", rekao je Lucić.

Nedžad Ibrahimović: Pravni sistem ove države ne bavi se kriminalnom aktivnošću političaraNedžad Ibrahimović kazao je da se pravni sistem ove države ne bavi kriminalnom aktivnošću političara kako bi trebao.

"Kada ljudska bolest dođe do svoje terminalne faze, medicina postaje nebitna, kada društvena bolest dođe do sociologa, oni je tek konstatiraju, kada maloljetničko nasilje dođe do pedagoga i psihologa, ono postaje suštinski nebitno i nepopravljivo za pojedinca koji mu je izložen, pa, tako, i kada stanoviti društveni problem dođe do policije, njega više nema. Ako je neko mislio kako je problem tek u policiji koja provaljuje u novinske prostorije jednog internet portala, grdno se, i na sreću naredbodavaca, samozavarava. Pravi je problem, naravno, u notornoj političkoj praksi, sasvim uobičajenoj i ukorijenjenoj u cijelom (pret)političkom BH prostoru; ovdje je u pitanju tek jedan od mnoštva slučajeva – jedna je političarka iz RS-a, i sama tek mali, nebitni pijun kod jednog većeg igrača, kupovala glasove (i politička tijela) poslanika skupštine RS-a, bavila se, dakle, kažnjivom i kriminalnom aktivnošću, a da se pravni sistem ove države njome, i time, tom praksom, uopće ne bavi, niti se baviti kani. Policijsko je tužilačka “provala” u medijske prostore tek bacanje prašine u oči. Nama koji smo u prašinu i kal već odavno svaljeni, i sada nas samo cipelare, i to će i nastaviti! I, štaviše, i nisu nešto grubi", komentirao je Ibrahimović.
Prijavi grešku


Komentari (14)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...