|

Hadžifejzović: Napad na Klix je napad na sve medije

Hadžifejzović: Napad na Klix je napad na sve medije
820
Klix.ba
29.12.2014. u 18:55
96
komentara
820

dijeljenja
Hadžifejzović: Napad na Klix je napad na sve medije
Poznati bh. novinar i vlasnik Face TV, Senad Hadžifejzović, je u ime cjelokupnog kolektiva pružio podršku portalu Klix.ba i osudio današnje pretresanje koje je vršio MUP RS u saradnji sa MUP-om KS.
FACE osuđuje upad, napad, pretres redakcije Klix.ba i atak na slobodno novinarstvo, navodi se u pisanom reagiranju.

"FACE podržava zajedničke akcije Ministarstava unutrašnjih poslova RS i Kantona. Od kraja rata insistiramo na formiranju zajedničkog ministarstva unutrašnjih poslova države Bosne i Hercegovine. Današnja akcija MUP-a RS i MUP-a Kantona Sarajevo dokazuje da smo bili u pravu - bh. policija se može i mora formirati, danas je dokazala da može koordinirati, da enitetske granice ne smiju postojati za policiju. Ovo je krunski dokaz da smo godinama bili u pravu. Država pod hitno mora formirati zajedničke policijske snage, kao što već postoje zajedničke sigurnosne i obavještajne", kaže Hadžifejzović.

Ni sadašnja, ni buduća policija, nastavlja, ne smije dirati u simbol slobode svake države - medije.

"Napad na Klix je napad na sve medije, pitanje je ko je sljedeći na redu i kada.
Policija i mediji bi trebalo da su na istom zadatku, barem u nečemu - da zajedno istražujemo one zbog kojih sada i novinari i policajci imaju mnogo posla,one koji su u zemlji napravili haos i opustošili je. Znamo njihove adrese, nalaze se u ulicama Bosanskih vladara, Srpskih vladara i Hrvatskih vladara", zaključuje Hadžifejzović.
Prijavi grešku


Komentari (96)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...