Komentari (295)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Vi ste nosioci kokardaškog pokreta i to ste dokazali 1992. kada ste izašli iz šuma u koje ste pobjegli 1945.
psihijatrijsko vjestacenje majke mi , lik vise ne zna sta lupeta
C*tnicki genocidasi su na podrucju Sandzaka i Istocne Bosne poklali oko 60.000 musmimana. 350+ sela spaljeno i opljackano, a danas su to antifasisti? Isti oni sto su u prosloj agresiji pravili logore i kampove za silovanje, masovne grobnice itd
PRIKAŽI ODGOVORE (5)
Ono sto je Milan Nedic radio zidovima i romima u drugom svjetskom ratu, to su srbi radili Bosnjacima i Hrvatima. Taj fasizam se i dalje velica i idealizuje, to je vasa bastina. Logori, lomace, masovne grobnice itd
Partizani napustili Srbiju 1941. godine pod pritiskom četnika. Vratili se u Srbiju kada je Crvena armija potjerala i četnike i Švabe. Zato u Srbiji nije nikada stvoreno zemaljsko antifašističko vijeće kao što je ZAVNOBiH, ZAVNOH i ZAV Sandžaka.
Paravojska RSa je pocinila genocid, napravila stotine masovnih grobnica, ubila hiljade civila, silovala, etnicki cistila nesrpsko stanovnistvo, rusila sakralne i kulturoloske objekte, izrodila stotine ratnih osudjenih zlocinaca, prekrsila sve mirovne konvencije, pocinila zlocine protuv covjecnosti i tako dalje i tako dalje. Samo se sad pitam, kako ta vojska i taj entitet moze sebe smatrati da se bori protiv fasizma? Koliko lud moras biti da u to vjerujes?
Haha ama vi ste goli fasisti bolan koga zajebavas
Ima zadatak iz Beograda da zamijeni teze u svakoj prilici koja mu se pruži. Samo detaljno pročitati Memorandum 2 i vidi se da ga Dodik naučio napamet i svaki dan izmantra dio.
Cudo nije pito koja si TV...
Hahahahahaha drogira se majke mi
Nemojte odmah na novinara. To su moderni novinari, koji ne moraju znati ni historiju, ma ne moraju znati ni pisati. kako bi on mogao znati da su većinski stanovnici Siska i okoline u to doba bili Srbi. Dok ih nisu potjerali uz pomoć NATO-a i porušili partizanske spomenike.
Boje sa njegovih revera se nalaze na ruskim oklopnim sredstavima. Kako to piscu nije zapalo za oko?
Eto ti baštiniš, ko negira genocid baš baštini antifašizam, licemjeri, fuj
Eto doživjeli smo da su nasljednici Karadžića antifašisti. I Putin koji napada suverenu državu i gađa zgrade i bolnice da je antifašist. Nikad u povijesti nije bilo ovoliko *ebavanja u zdrav mozak.
Prvo treba pokušati objasniti Laktaškom glavonji da su antifašizam i manji BiH entitet ko nebo i zemlja.Nema ama baš niti jedne poveznice između ta dva pojma.
Oj Neretvo hladna vodo! I tada nestadoše zauvjek bradate spodobe po brlozima se skrivaše.
"Nazvati Armiju RBiH i Zlatne ljiljane antifašističkim pokretom, kako to čini Željko Komšić, nije samo historijski revizionizam, već i bezobrazluk nedovršenog čovjeka koji se ovim nastupom sprema za još jednu izbornu krađu mjesta koje mu ne pripada, a koje je u tri mandata već krao", kazao je Dodik.---- Armija RBiH i Zlatni ljiljani i jesu antifasisticki pokret pa ti pjeni sa svojim cetogenocidasima do sudnjeg dana. Chetnici i U-stase bili i ostali fasisti😊😚😜😝.
vi ste casni borci protiv antifasizma..tome jako dobro svjedoce imena ulica po zlocincima iz 2 svjetskog rata ali i ovog
U tijeku novačenja bilo je i osoba koje su se uspjele upisati kao novaci u jedinice Handžar divizije. Ferid Džanić i Luftija Dizdarević su aktivno planirali pobunu protiv SS divizije i svoju prigodu su pronašli u rujnu 1943. godine. Pobunjenici su poslije ponoći upali u spavaće sobe časnika, uzeli im oružje i zarobili ih. Isti su uspjeli privoliti i mali broj vojnika, koje su kasnije po gradu postavili kao stražu. U 16.10 sati pobunjenici su počeli ubijati časnike i dočasnike.
U Srbiji nije bilo uopšte antifašizma. Toliko o vašem antifašizmu. Jedini pravi antifašisti su Bosanci, Bošnjaci i to se dokazalo i u prošlom ratu kada je sva pogan četništvva isplivala van i otišla na brda da granatira civile. To nisu bili partizani nego od umirovljenih četnikka naraštaj a zna se s kim su se oni družili.