Komentari (90)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Ministre prvo procitaj Ustav, nema hrvatskog člana Predsjedništva već je član Predsjedništva iz reda hrvatskog naroda
Objasni im to preciznije. Hrvat clan predsjednistva BIH kojeg se po ustavu bira od strane svih gradjana Federacije BIH, a to znaci pohrvatica, posrbica, Bosnjaka, Ceha, Slovaka, Talijana, Njemaca, "Sejdica", "Fincija" itd. Ista stvar i sa clanom predjsednistva BIH Bosnjakom!
@Febo82 Pa kod nas je većina ministara polupismena.Gleda se podoban i to je glavni kriterij, a što nije u životu pročitao pet književnih djela nije ni bitno,što će mu to,ima tik-tok.
PRIKAŽI ODGOVORE (3)
Samo se u u BiH i glavama ovih tzv političara može desiti da glas jednog čovjeka vrijedi više od 1, to se desi kada se preskaču časovi matematike pa 1 je uvijek bilo jednako 1. Kako i zašto po demokratiji jedan glas bilo kojeg čovjeka može biti više od 1 ????
Kad hoćeš da praviš paradržavu trebaju ti tri stvari: Glavni grad, parlament i definisana teritorija. Pošto je paradržava ilegalan posao sve to zoveš drugim imenima: stolni grad, HNS, izborna jedinica.
Bunoza jarane glasat cemo mi i za nekoga iz Skutorije ako je pametan pa ponudi radna mjesta,investitore.. Vidis kako imate pametnog covjeka u Prozoru npr..
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
procitaj USTAV liku
Ako ne mogu glasati za nekoga, taj me ne moze ni predstavljati. Za koga glasaju Hrvati iz Republike Srpske, oooo prepametni ministre? Zasto ne ustediti novac, neka se za predstavnike iz reda hrvatskog, bosnjackog i srpskog naroda glasa iz po jednog kantona, a mi koje nije zapala ta cast da zivimo u tim "superkantonima", nama preostaje da samo uzivamo u plodovima tih vasih bajnih ideja...
Pa zasto bi i vrijedio kad ste svi u nekim foteljama ,nisam bosanskog rimokatolika nigdje vidio da zaradjuje posteno pare na znojan nacin
Nadjite trece,kompromisno rjesenje,npr. da sud bude u Doboju, obzirom da je i Doboj na entitetskoj granici, kao i Sarajevo, a zasto samo razvijati jedan dio drzave.
Iduce izbore nema Komsica, tako da je otvoren put ka korektnijem glasanju. To naravno nije rjesenje, ali treba biti posten, pa ovo rijesiti na svim nivoima, a ne uzeti samo ono sto ti se svidja, kao na Svedskom stolu. Globalno, bosnjaci su dosta dali svojih pozicija, iako su vecinsko stanvnistvo, sto bi rekli zbog mira u kuci, pa opet je malo.
Pa od kud vas toliko ministara, ku, ac a, palaca. Nema iz po volji manjina. Kraj, ende
Sve to stoji, Komsic je dobijao glasove i od hrvata, kao i ostalih, a to upravo pokazuje apsurd da se stavljamo u torove. glasam na svim nivoima po kompetencijama i kvalitetu kandidata, bez obzira da li su u mojoj nacionalnoj grupi. S druge strane Dodik postavio nazovi ministre iz reda hrvatskog i bosnjackog naroda, ima li bosnjaka u upravi HZEP i slicno...puno je nedosljednosti
aj ne rise uhljebu neradnicki....
Ja samo znam da smo mi hrvati hebani ovako ili onako. Handrio nas kradeze ili novokomponovani bošnjaci isto nam se vata, čak mislim da bi sa bošnjakosima bolje prošli jel evo pod kradezeom smo u 35 godina spali na jednu četvrtinu.
Ministre zar nismo svi isti pred zakonom
Samo nam još Vukoja treba u vlasti.Trojko??.
Jedna osoba = jedan glas...pa bio to kenjac, magarac ili bilo ko drugi. Ničiji glas ne vrijedi više...a ni manje nego glas nekog drugog. I...u čemu je sad nepravda???
kako ne vrijedi? tamo gdje su hrvati u vecini vrijedi. na nivou drzave nisu u vecini. u cemu je problem?
Lažeš sad itekako vrjedi i gdje bez HDZ ne može sde ništa.to vam je Kristijan Šmid omogućio.
Koliko moj glas vrijedi u kurvatskoj?