Komentari (76)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Cijeli svijet zna i Sarajevo dobro pamti... Cika JOVO HVALA ZA SVE!! ♥️🇧🇦
Da pojednostavimo. Jovo Divjak je Partizansko djete. Nije se htio staviti na Cetnicku stranu.
Ih sta je cetnika preslo u partizane,a prije toga poklali stotine i stotine Muslimana.Procitajte sta je pisao Fico Čengic i njegova supruga draga teta Natasa.
'' Njegove razlike s bosanskim rukovodstvom kulminirale su nakon rata kada je Izetbegoviću pisao da se odriče čina brigadnog generala u znak protesta što se bh. vlada nije na adekvatan način suočila s ratnim zločinima bosanskih snaga. Uprkos tome, obavezao se na lojalnost Bosni i Hercegovini"
Jovo se napušio sarajevske multietičnosti, kozmopolitenstva i Alijinih fora. I onda vratio čin. Ali mu je dugo trebalo da skonta, znači sporokontajući
Da je bogdom Bogić Bogićević bio prvi Predsjednik Bosne i Hercegovine na mjesto Alije Živkovića koji je radio za UDBU i SANU istovremeno, ne bi se desio embargo na oružje, svi brojni incidenti sa strane ARBiH bili bi minimizirani i Hrvatska danas ne bi ucjenjivala nas sa trećim entitetom.
Divjak je najtragicnija figura BiH politike. Borio se za multikulti drzavu a u stvari je bio ono sto je Komsic sada. Obicni pijun SDA mafije.
Korisni idiot radikalnih islamista, isto kao i Bogic Bogicevic i svi Srbi i Hrvati koji su isli za Alijom Izetbegovicem. Koliko nekome treba pameti da zakljuci da tvorac ideologije Islamskog apartheida kroz Islamsku republiku ne moze stvarati gradjansku BIH, vec samo BiH zasnovanu na donaciju Bosnjaka, tj. njegove nacije. Da je Fikret Abdic bio predsjednik, nikakvih problema ne bi bilo sa Srbima, cak i u nezavisnoj BiH.
donaciju Bosnjaka - dominaciju Bosnjaka.
Veliki Čika Jovan 🇧🇦🇧🇦🇧🇦⚜
Divljak je sin bosanski zato on i voli svoju zemlju a ovi su điikani sa karpata. Nemogu je ni voliti kad su dosljaci.
Divjak nije sin Bosanski nego je sin Srpski,ali je volio Bosnu i bio je dobar covjek.Ja sam Bosnjak,volim svoju vjeru i naciju i molim da me The Guardian ne vrijedja jer nisam sektas niti pripadam sekti.Nacionalizam nije isto sto i sovinizam.Ne zaglupljujte narod.
to si qurc od ovce
Svercer oruzijem se priklonio muslimanima da ne bi zavrsio na vojnom sudu za sverc oruzija.
Nosilac francuskog Ordena Legije časti je bio istinski vitez i borac na strani dobra. To je dokazao cijelim svojim životom i pogana četnička propaganda to ne može promijeniti.
Ovo je bio pravi heroj! Borac za BiH. Ne ko nasi trezoras, patriote iz dijaspore ili borac za fotelju Seljdo. Veliki vjernici ali u qurc...
Istina. 90tih je okrenuo leđa i Izetbegovićima dok je Sarajevo trebalo još 20g da vidi sa kime imaju posla.
Zašto se o ovom velikanu, za njegovog života nije vise znalo, zašto??
Najveci moralni divovi su oni ljudi ,koji suoceni sa fasizmom u svom narodu, staju u odbranu zrtve.Takvih heroja je uvijek bilo u svim vremenima.Sjetimo se primjera nekih Nijemaca koji su pomagali Jevrejima u Drugom svijetskom ratu.Takva moralna gromada je bio i pokojni Jovan Divjak.
A izvinite, šta je to sektaški nacionalizam? Nikad čuo
Može li netko nama tko se ne razumije u kuminizam i ateizam objasniti šta je to sektaski nacionalizam... Ali neka pazi da u tom objašnjavaju ne vrijeđa tita i partiju jer mu slijedi ban
Borio se na strani onih koji su sa Mahmuljinom samo u Vozuci spalili selo do temelja i pobili kog su zatekli. Mozda se borio za neki ideal, bjezao od kazne, postao kod Bošnjaka heroj da bi mu se to na kraju svidjelo. Ni jedna vojska u BiH nije gradjanska nego sve tri ekstremno nacionalisticke. da li je i Drazen Erdemovic cistokrvni Hrvat sa Slovenackim pasosom koji je ubijao u srebrenici borac protiv nacionalizma. Primjera ima mnogo ali Divjak i Bogic su najkrupniji.