Komentari (55)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Prije par mjeseci sam bio u Cajnicu i izmedju ostalog obisao i ovu dzamiju. U Cajnicu imaju dvije dzamije (s ovom) i jednu pravoslavnu crkvu. Gradic je poprilicno mrtav, zapusten i pusten zubu vremena da odradi svoje. U tom gradicu su djeca endemska vrsta i ostali su vecinom starci i radnici pred penziju koji cekaju da pomru. Cajnice nema nijednu vecu firmu i oni koji su tu zive kako znaju i umiju. Vise nemaju ni banku.
Ma to je propalo sve, nema tu budućnosti nikakve.
Sramota je da to rade studenti iz Turske pored niza generacija naših restauratora koji čekaju bilo kakav posao, a imaju dobro znanje...
Mi nemamo restauratore ove vrste. Radi se o osmanskoj arhitekturi turskog stila. Zbog toga uvijek i pozovu strucnjake iz Turske, jer mi toga nemamo.
Naravno da imamo. Ko je radio restauraciju Ferhadije u Sarajevu? Ko je radio restauraciju Husejnije u Gradačcu? Hint: nisu turci.
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Baš lijepa vijest, jedini objekt koji je krasio i prije rata ovo selo
Kakav moras biti divljak da srusis ovakvo kulturno blago!?🤮
Zašto nismo naše ljude unajmili da odrade antidizajn.
ovdje su se poturchili neki od prvih drevnih bosnjana.
de se saberi baljo, sta buncas.
Tu ti ga je prababa fuflala Muratu za 1kg mekinja hahaha.
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Svaka čast našim turskim studentima ❤️❤️❤️
Velika vecina Dzamija izgradjene prije 500 godina dok su vecina pedoreligije nakon rata sto govori o tome ko je ovdje pravi vlasnik ove zemlje
ova zemlja je nastala kad je papa potpisao njenu drzavnost.
Manastir Studenica je u Srbiji i sasvim je normalno i da imaju stare objekte...tamo je normalno da žive Srbi.Oduvjek su tamo i živjeli i tamo im djeca imaju svoju budućnost.
Nekako joj bas stoji ova kombinacija bijele i malo plave boje. Kao nebo i oblaci tako ja to vidim na ovoj slici i bas su je lijepo uslikali. I jest biser.
Dobro zapazanje a i iznutra je lijepa jos dok se to sve zavrsi bice top.
Lijepa je sto jest jest.