Komentari (49)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Imani vas svakakvih. Pogotovo pješaka. Trebam još 4 retrovizora ugraditi i dvije glave presaditi da sve upratim. Ima ih iskaču k'o hajvani s grana, iza drveća. Niko više ne gleda lijevo-desno. Kakvo je stanje, malo se i gine.
Svakakve bagre ima i za volanom ali gori su pjesaci, pola ih samo pravo gleda, trce preko sina, prelaze hladno bez ikakve zurbe kroz crveno, a pjesackog se drze kao studenti knjiga, predjem i ja cesto na crveno ali nikad ako je auto blize od 20 metara
Slažem se da treba više saobraćajne kulture, ali kako da objasnim da sam dva puta kupovao retrovizor zahvaljujući biciklisti i motociklisti,a da ja po ovoj priči ne ispadnem kriv.
Nemam protiv bicikla nista i da me neshvate krivo. Registrovati bicikle i postovati saobracajne propise i zakon. Mi vozaci motornih vozila placamo putarinu i porez na motorno vozilo i stim mislim imamo najvece pravo na cestu odnosno kolovoz. Nama pisu kazne za pogresno parkiranje , iza svakog coska vrebaju sa radarom kao da nas nisane postavljaju tronozce itd a vas bicikliste i negledaju. Vozite svakako kroz jenosmjernu i lijievom stranom itd.
Ja Sarajevo poznajem tako dobro ....da sam vidio da trotoari pored velike prometnice sa 6 traka je toliko sirok .... da bicikilsti se mogu komotno voziti po trotoaru i biti supr sigurni ....a nece smetati pjesacima jer trotoar je sirok 4 metra od City-a do Ilidze. A ak ce na Bascarsiju .... eeee to je ec ciganluk .... pa tamo nema ni parkinga za automobile normalnih a kamoli sad da vi izmisljate nesto novo. Koristite trotoare .... ja vozio biciklo 30 godina .... i znam se voziti po trotoarima a ovi teski invalidi biciklisti ne znaju vozititi po trotoaru ... Ovo su neki smotani vozaci.
Samo jedno pitanje vozacima auta u BiH: Znateli vi sta je pjesacki prelaz? Moje pitanje molim ozbiljno shvatite! Ako neznate pogledajte to u Münchenu.
sta ih briga, oni su baje u autu, borili su se za to
Kad god vidim nekog od ovog ološa, bilo da sam na motoru bilo u autu, namjerno ću im sjeći put i pokušati ih izgurati u hendek, toliko su mi se popeli na neku stvar svojim ponašanjem na ulicama i u saobraćaju
rece divljak na motoru
A vi kršite saobraćajne propise gdje stignete, prolazite kroz crveno, vozite jednosmjernim ulicama u suprotnom smjeru. Mrš, bagro
rece divljak koji hladno ide preko 100 po gradu, pretice preko pune jer mu se moze motorom
Nikad me u životu nije udarilo auto, al zato jeste biciklista prije par mjeseci.. i to dok čekam da pređem ulicu na pješačkom prelazu, lik se zabije u mene iz suprotnog pravca.. Završilo je tako da sam mu biciklo bacio u miljacku, a njemu spucao 2-3 šamara od huje što me udari..
A vala ni vi biciklisti ne obraćate pažnju na pješake ni na saobraćajne propise. Puno vas se ne zaustavlja niti usporava kad nailazi na pješački, iako vidi da je auto već krenulo ili čeka da se uključi u saobraćaj. Ne poštujete ni semafore, jer prelazite ako vidite da je auto "dovoljno" daleko. Vozite trotoarom iako imate biciklističku stazu. Projurite pored pješaka kao da ne postoje, ne shvatajući da pritom prepadnete ljude, djecu i sl. Pješaci, posebna priča - pretrčavaju gdje stignu, iskaču iza tramvajskih i autobuskih stajališta, hodaju ivicom kolovoza samo da ne bi otišli na pješački, itd. itd. Ja sam i vozač i pješak i znam kako stvari funkcionišu. Biciklista nisam. Vlada jedna velika nekultura općenito, pa samim tim i u saobraćaju, gdje niko ne mari za drugoga.
puno mi je sigurnije preci na crveno kada nema auta nego cekati zeleno i gatati hoce li lola iz bmwa da me pusti jer je on u bmwu a ja na biciklu ja vozim doslovno 365 dana godisnje i garantujem ti da bi ludost bila da postujem propise jer na cesti vlada zakon jacega a biciklista nikad nije jaci puno mi je sigurnije uzeti reflektor kojim cu smetati svima oko sebe ali cete me vidjeti na cesti nego da me neko pokupi "jer me nije vidio" ... biciklista ima i budala i divljaka medjutim biciklista divljak ubija sebe a vozac divljak ubija biciklistu a ne sebe, ja cu radije spremiti i sebe i pjesaka u bolnicu nego da mene vozac spremi na groblje... dok ste god divljaci u autima ne racunajte na moje postivanje propisa, postujem samo svoju sigurnost
Ne znam zašto je ludost poštivati propise. Sa proposima si najsigurniji - propusti biciklistu ili pješaka, ako ga vidiš da prilazi, tj. gledaš unaprijed, ne koristiš mobitel jer odvraća pažnju, prilagodiš brzinu uslovima na cesti, ne izvodiš budalaštine stalnim prestrojavanjem, poštuješ signalizaciju. Mislim da baš takvi koji se vode činjenicom "jači ima prednost" (ne)svjesno dovode u opasnost sve oko sebe, misleći pritom da rade pravu stvar. Ja najradije ne bih spremio ni sebe niti bilo koga drugog u bolnicu.
Ne pazite ni vi na pješake . . . ima ih , žao im dati 5km za zvonce . . .
pazim i iako imam na gradskom bajku zvonce ne zvonim jer sam svjestan da sam na trotoaru i da sam na teritoriji pjesaka, vozim polako iza i cekam momenat da prodjem jel ok ?
Nemoze se biciklo voziti po kraju ceste gdje se vozi oko 60kmh i gdje sleperi prolaze nema kad baja u sleperu traziti biciklistu u retrovizorima gdje bi mogao biti jel mozda vozi downhil ispod prikolice a pjesaci su posebna prica!
biciklisti je zakonski, ako nema biciklisticke staze, mjesto na cesti, dakle ne da moze nego mora a ako neko misli drugacije onda je kreten i bahati vozac koji misli da cesta pripada samo njemu i onda sere sto biciklista ide trotoarom, bjezi od budale
ma ja zaboravi to nije ovo danska :D nema se ovdje gdje vozati biciklo
imaju li ovi sta ispod ovih pantola, sve se nesta ocrtalo :D
zimi da, ljeti se ispod biciklistickog sorca ne nosi nista jer sorc ima spusvastu antibakterijsku postavu
Kao što vozači polude za volanom, tako i biciklisti za guvernalom postany Mr. Hyde. Isto je i u Minhenu i u Sarajevu. Znači, više prometne kulture za sve. Najviše volim one koji uporno voze bicikle kroz Vilsonovo po pločnicima među pješacima, a ne po cesti, istina i na cesti ima svega i svaçega, od djece, pjeśaka do pasa.
vozim vilsonovim po trotoaru vozio sam cestom oko 2 godine, iskljucivo cestom, i svaki dan bio na rubu da poginem, mislio sam da je to borba biciklista za svoje mjesto koje im pripada... vise to ne radim, bolje da ja udarim pjesaka nego da auto ubije mene
Biciklistima u saajevu, pokusajte se ponasati normalno na cesti pa nece biti problema
crveno na semaforu, ja sam biciklista i nalazim se desno od tebe, uz trotoar na cesti, ti ces skrenuti desno kada se upali zeleno ali me neces pustiti iako ja idem pravo nego ces mi presjeci put jer si u autu sada ti je jasno zasto se nikada necu ponasati normalno, ponasati se normalno u saobracaju kao biciklista u ovom gradu znaci biti mrtav