A vala ni vi biciklisti ne obraćate pažnju na pješake ni na saobraćajne propise. Puno vas se ne zaustavlja niti usporava kad nailazi na pješački, iako vidi da je auto već krenulo ili čeka da se uključi u saobraćaj. Ne poštujete ni semafore, jer prelazite ako vidite da je auto "dovoljno" daleko. Vozite trotoarom iako imate biciklističku stazu. Projurite pored pješaka kao da ne postoje, ne shvatajući da pritom prepadnete ljude, djecu i sl. Pješaci, posebna priča - pretrčavaju gdje stignu, iskaču iza tramvajskih i autobuskih stajališta, hodaju ivicom kolovoza samo da ne bi otišli na pješački, itd. itd. Ja sam i vozač i pješak i znam kako stvari funkcionišu. Biciklista nisam. Vlada jedna velika nekultura općenito, pa samim tim i u saobraćaju, gdje niko ne mari za drugoga.
puno mi je sigurnije preci na crveno kada nema auta nego cekati zeleno i gatati hoce li lola iz bmwa da me pusti jer je on u bmwu a ja na biciklu ja vozim doslovno 365 dana godisnje i garantujem ti da bi ludost bila da postujem propise jer na cesti vlada zakon jacega a biciklista nikad nije jaci puno mi je sigurnije uzeti reflektor kojim cu smetati svima oko sebe ali cete me vidjeti na cesti nego da me neko pokupi "jer me nije vidio" ... biciklista ima i budala i divljaka medjutim biciklista divljak ubija sebe a vozac divljak ubija biciklistu a ne sebe, ja cu radije spremiti i sebe i pjesaka u bolnicu nego da mene vozac spremi na groblje... dok ste god divljaci u autima ne racunajte na moje postivanje propisa, postujem samo svoju sigurnost
Ne znam zašto je ludost poštivati propise. Sa proposima si najsigurniji - propusti biciklistu ili pješaka, ako ga vidiš da prilazi, tj. gledaš unaprijed, ne koristiš mobitel jer odvraća pažnju, prilagodiš brzinu uslovima na cesti, ne izvodiš budalaštine stalnim prestrojavanjem, poštuješ signalizaciju. Mislim da baš takvi koji se vode činjenicom "jači ima prednost" (ne)svjesno dovode u opasnost sve oko sebe, misleći pritom da rade pravu stvar. Ja najradije ne bih spremio ni sebe niti bilo koga drugog u bolnicu.
Prikaži sve komentare (49)