Komentari (25)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Rušenje zida je najavilo vrijeme zla i tame. Ne ponovilo se.
evo ga podne vlasiiiiiiii, EZAAAN stize ..... MIIIIIIIIIIIRNO
DOBRO JE ŠTO JE PAO, ALI NIJE DOBRO ŠTO JE PAO NAMA NA GLAVU!!!
Razotkrivena afera Ona je potvrdila za naš list da je pred ministrom vanjskih poslova Srbije Vukom Jeremićem razotkrila aferu u kojoj je Beograd u Briselu i EU lobirao protiv ukidanja viza BiH. Ladford je javnosti pokazala e-mailove koje je ministar savjetnik u Ambasadi Srbije u Hagu Branislav Pekić poslao holandskoj zastupnici Sofiji Int Veld (Sophie). - Srbijanski diplomata iz Ambasade u Hagu je rekao da im se ne sviđa izvještaj Parlamenta EU i da se boji da bi to moglo usporiti odluku za Srbiju, iako je jasno da do toga ne bi došlo i da naše nastojanje da uključimo i BiH ne bi ugrozilo Srbiju. Beograd nije trebao uopće ništa govoriti. Nije se srbijanski diplomata trebao dovesti u situaciju da pokušava odgovoriti članove EP da imaju takav pristup. To je očito lobiranje - kaže Ladford. BiH4EVER!
Vojvodina se neće nikad odvojiti od Srbije dok su Srbi u većini. u redu je ova podijela u Srbiji, treba se jednostavno malo više decentralizovati (ne sve institucije u Beogradu, što ne na primjer ustavni sud u Nišu?) i staviti ekonomski naprijedak k\'o najvažniji cilj. pare vežu. U Vojvodini se ne priča o otcijepljenju, RS ali ne priča o nićem drugom. mislim da nije cilj da jednostavno što duže održavamo BiH na ne prirodan način, haman crkli od muka. treba reforma. ne može, 15 godina iza rata, idalje mirovni sporazum da čini ustav države (po dodiku treba da je čini još narednih hiljadu godina). mirovni sporazum je napravljen u sasvim drugim okolnistima, od drugih ljudi i druge generacije. danas su druge okolnosti i treba novi ustav. novi ustav je prvi korak ka pravom pomirenju, jačoj ekonomiji i evropi.
Sta kazes\" e da se vise ova Bosna raspasti\" Ja nekazem e da se vise hoce Srbija raspasti jer se ta drzava raspala. Bosna je najstarija drzava na Balkanu a medju najstarijim u Evropi . Kad je JNA treca vojna sila u Evropi nije pokorila vise nemoze niko, pa ni sama Evropa. Dok je bosanaca bice i BiH zapamti ,mada to ne vrijedi za Srbiju tj dok ima srba bice i Srbije.
@da vise . Gdje si to nasao da bosnjaci zele da zive sami sa sobom .I pored 10 genocida koje su dozivili zele drzavu svih gradjana. To pravoslavci u Bih i Hrvatskoj ,Makedoniji ,Bugarskoj,Crnoj Gori zele da zive sami sa sobom kao sto je to za sada slucaj u genocidnoj. Ako nisi znao to je projekat Nacrtanije i SANU odnosno projekat Velike Srbije \"do Tokija\" Pa ti nista neznas o svom narodu a kamoli o ostalim narodima.
To predlozi Srbiji da budu kantoni a ne da nastaju drzave eto i Vojvodine 130 ovlasti sa Srbije prelazi na Vojvodinu to je prvi korak. Vodite vise racuna o maticnoj drzavi jer BiH nije vasa drzava po Dodiku i njegovim pristalicama.
da se vise hoce ova bosna raspast, pa onda da vidimo cija majka crnu vunu prede, tj. ko ce biti kriv bosnjacima kada budu zivjeli sami sa sobom, a isto tako i srbima. Hoce li onda napokon uvidjeti grijjehe u vlastitim redovima ili ce im i dalje biti kriv \'anamo\' neko
Pitamte dali su u Sloveniji,Hrvatskoj, Makedoniji, Crnoj gori ,Kosovu sve muhamedanci jer nezele da zive sa genocidnim srbima. Da EU ima imalo pameti nikad nebi primila ovaj narod koji stalno izaziva genicide(nad bosnjacima 10 genocida) jer ce i tamo to uraditi i rasturiti Evropu. Evo pored Kosova ode i Vojvodina jesuli i to muhamedanci. Slijedi presevska dolina i Sandzak. A BiH ce zapamtite dok je bosnjaka ostati 100/% BiH.
@Kantonizacija: Tako je, upravo sam htjeo da kažem. U Švici funkcijoniše, nema jedan francuski, jedan njemački i jedan italijanski, ili jedan evangelistički i jedan katolički entitet, nego je sve riješeno autonomijama opština i kantona. doduše, u švici važi još i lova k\'o vezajući faktor.
Treba humanitarno preseljenje onih ,koji su se ovdje naselili iz Vlaske nizije, odnosno genocidnih vlaha, koljaca i krvoloka kako ih u Srbiji nazivaju i onda ce na Balkanu zavladati mir. Treba NJemacka ,Engleska ,Francuska i ostala Evropa da se stide sto ovdje u 21 vijeku prave zidove. Evropa jedno govori drugo radi. Uradite ovdje drzavu kakvu je usvojio savjet Evropske zajednice i Senata SAD-a. Evropa je najvise odgovorna sto je ovakav Balkan i sto nisu sprijecili genocidase da urade genocid uBiH odnosno u srcu Evrope.
Hvala...Pipo Hrvat sam iz Širokog Brijega a ne Srbin...a ti si Bošnjački nacionalista i sigurno nisi iz Sarajeva,zar ne?
mogli ste vi svabe nas ostaviti na miru da zivimo u nasoj Yugi... sad kad ste dobili sta ste htjeli zajedno sa ostatkom eu, pokusavate da srusite neke zidove idite vi u 3 p.m.
Samo kantonizacija cijele BiH vodi ka miru i blagostanju. Ne trebamo izmisljati toplu vodu, sve po modelu Svajcarske...