BiH
0

Anes Mašić kandidat Naše stranke za načelnika Ilidže: Neke stvari moraš popraviti sam

Klix.ba
Općinski odbor Naše stranke Ilidža donio je odluku o kandidaturi Anesa Mašića za načelnika općine Ilidža na narednim izborima.

Anes Mašić je jedan od najmlađih kandidata za načelnika na narednim lokalnim izborima ove jeseni, ali njegov put na kojem se sam izborio za svoje mjesto u zajednici, kroz obrazovanje i vrijedan rad, priča je s kojom se brojni stanovnici Ilidže danas mogu poistovjetiti.

“Rođen sam 1987. godine u Foči, a svoje djetinjstvo sam proveo u selu Mašići kod Goražda. U Goraždu završavam osnovnu školu, nakon čega selim na Ilidžu, gdje živim od 2002. godine, kao i hiljade drugih koji su, u potrazi za prilikom i poslom, svoj dom našli na ovom mjestu. U Sarajevu 2011. godine diplomiram na Mašinskom fakultetu, a u naredne dvije godine na ovom fakultetu sam završio i master studije. Od 2014. godine radim u projektnoj firmi kao diplomirani inžinjer mašinstva. Svakodnevno, na putu do svog radnog mjesta, sagledavam probleme svoje zajednice i suočavam se sa istim brigama koje prolaze kroz glavu svakom mladom čovjeku u našoj zemlji”, kazao je Mašić.

Član Naše stranke je od 2011. godine, od kada, kako kaže, uživa u radu sa momcima i djevojkama svojih godina.

"Posljednje četiri godine smo vrijedno radili sa našim vijećnikom Elvisom Vretom i ukazivali na važne probleme na Ilidži, ali i davali konkretne prijedloge kako riješiti neke stvari. Zato i ova kandidatura dolazi kao moja poruka da imamo alternativu, te da je vrijeme da se problemima u zajednici bave ljudi koji žele živjeti od svog rada. Često dođem u situaciju da počnem analizirati gdje bi sve moglo krenuti bolje, šta bi se moglo popraviti, pa pomislim da je lakše promijeniti zemlju u kojoj živiš, nego promijeniti nešto u toj zemlji. Pa ipak, ja sam još uvijek tu, jer ova zemlja treba nas, a neke stvari jednostavno moraš popraviti sam“, poručio je Mašić i najavio pozitivnu kampanju u kojoj će svoj fokus staviti na ono što treba mijenjati, a ne na greške koje su pravili oni koji su vladali ranije.