BiH
0

Naša stranka predložila Edina Mašića za gradonačelnika Bihaća

Klix.ba
Edin Mašić
Edin Mašić
Nakon odluka o kandidaturi dr. Adnana Burine za gradonačelnika Tuzle i Amira Hasičevića za načelnika Gračanice, Gradski odbor Naše stranke u Bihaću je danas potvrdio da će za gradonačelnika Bihaća predložiti Edina Mašića.

Time je NS pokazao nastavak rada na promociji pozitivnih kandidata koji će svoje kandidature fokusirati na konkretne probleme u zajednici, te pokazati drugačiji put u vođenju kampanja za lokalne izbore.

"Edin Mašić je diplomirao na Muzičkoj akademiji u Zagrebu 1980. godine, te godinama radi i doprinosi razvoju kulture i lokalne zajednice općenito u Bihaću. Rat je Mašića dočekao u Bihaću gdje je radio kao profesor, i gdje se priključuje Armiji RBiH. Nakon rata Mašić se usmjerava na radu upravi, te danas obnaša funkciju šefa Sektora za kulturu, sport, informisanje i mlade. Mašić je bio angažovan u različitim javnim ustanovama gdje je pružao podršku razvoju i očuvanju kulturne baštine Bosne i Hercegovine", kazao je Nurudin Osmanović, predsjednik Gradskog odbora NS-a u Bihaću.

"Mašić je također sindikalni aktivista, organizator brojnih kulturnih manifestacija, sportista, pčelar i humanista. Kandidat Naše stranke za gradonačelnika Bihaća je sretno oženjen i otac dvije kćerke", dodao je Osmanović.

"Mašića smo prepoznali kao izuzetno odgovornu osobu sa izraženim organizacionim sposobnostima i jakom voljom da da svoj maksimalan doprinos u funkcioniranju pravne države i jačanju vidno ugroženih moralnih vrijednosti pojedinca i društva u cjelini", kazao je Osmanović, te najavio da će Naša stranka Bihać voditi pozitivnu kampanju u kojoj želi zagovarati drugačije vrijednosti i konkretne politike za napredak Bihaća, saopćeno je iz Naše stranke