BiH
2

Kandidat Naše stranke za načelnika Općine Novo Sarajevo je Samir Imamović

Klix.ba
Samir Imamović
Samir Imamović
Općinski odbor Naše stranke Novo Sarajevo je donio odluku da kandiduje inženjera građevine Samira Imamovića za načelnika Općine Novo Sarajevo.

Imamović je rođen 1981. godine u Banjoj Luci, a u građevinskoj struci se bavi projektovanjem konstrukcija i nadzorom nad objektima u izgradnji iz oblasti niskogradnje. Radeći u realnom sektoru, u proteklih deset godina je učestvovao u izradi velikog broja projekata mostova, potpornih konstrukcija i objekata na autocesti, magistralnim cestama i gradskim saobraćajnicama. Također, volontirao je u izradi sanacionih elaborata oštećenih povratničkih kuća zahvaćenim poplavama 2014. godine.

"Spreman sam odlučno krenuti u realizaciju naših projekata i podići efikasnost rada Općine. Prioritetni infrastrukturalni projekti su sanacije zanemarenih klizišta padinskih dijelova grada, okončanje problema sa vodosnabdijevanjem, trajno rješnje problema saobraćaja u mirovanju, redovne sanacije dotrajalih saobraćajnica, kao i drugi kapitalni projekti koji će biti prezentirani građanima. Vrijeme je da Novo Sarajevo dobije načelnika koji će raditi efikasnije i stručno, kvalitetnije i planski za dobrobit svih građana i građanki", kazao je Imamović.

Dodao je da Naša stranka neće odstupiti od svojih planova za unaprijeđenje lokalne zajednice i direktne komunikacije sa građanima i građankama.

"Imam spremna i efikasna rješenja po pitanju nesigurnosti na ulicama i problema pasa lutalica. Također, primarni cilj je racionalizacija trošenja budžetskih sredstava, te podrška razvoju poduzetništva malih i srednjih preduzeća, kao i razvoj turizma i podrška mladima. Posebna pažnja se mora posvetiti socijalno ugroženim kategorijama stanovništva, penzionerima i osobama sa invaliditetom. Mi se moramo skupa boriti za opću sigurnost i razvoj djece, jer Novo Sarajevo mora biti općina zdravog i sretnog odrastanja i zadovoljnih roditelja", kazao je Imamović.

Smatra da se mora djelovati preventivno u prepoznavanju potencijalnih pitanja i problema sa kojima se može suočiti Općina Novo Sarajevo i njeni stanovnici, a ne samo reparativno kada problem nastane, jer tada najčešće bude kasno za kvalitetno rješenje.

"Moralna je obaveza načelnika da kod stanovnika razvija svijest 'dobrog domaćina' na način da stanovnici općine imaju osjećaj da je općina 'Naša kuća' i da je za kvalitetno funcionisanje iste nužno uključiti sto širi krug javnosti s ciljem razvijanja solidarnosti u međuljudskim odnosima kao i brige o javnoj imovini. Čekanje da neko drugi ili drugi nivoi vlasti riješe problem, za mene nije ništa drugo no bježanje od odgovornosti i traženje opravdanja", zaključio je Imamović.