Komentari (154)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
U razgovoru s reisu-l-ulemom ambasadorica Bo je kazala da u Kini ima preko 35 hiljada džamija i preko 40 hiljada imama.
Nas i Kineza... http://balkans.aljazeera.net/vijesti/poruka-iz-kine-rat-protiv-sad-postaje-stvarnost
Pa ulažite u Veliku Kladušu, ako ćemo već o blizini EU.Samo ulažite u nju(kad neće Sarajevo).
Kaze, rodjena sam u jednom malom selu koje ima 2.5 miliona stanovnika...
ajde ne se*rite arapi kupuju zemlju, i sve što vrijedi a kinezi ulažu u privredu. ne poredite ih, oni su ko nebo i zemlja. kinezi vrijedni radni, stvoriše onoliku zemlju, a šta arapi rade? ništa samo prodaju naftu, kupuju bosanke za sitne pare i to je haha.
Ulagati u prodavnice da nam prodaju svoja govna.
Kinezi ce uskoro da prestignu USA po ekonomskoj moći. Zašto? Kao prvo inteligentniji su, vrijedni su i požrtvovani - uvijek stavljaju interes zajednice ispred interesa pojedinaca i imaju puno jeftiniju radnu snagu. Samo da se više posvete očuvanju okoliša i da podignu kvalitet svojih proizvoda. Evropska i američka industrija uvijek ima jedan dio proizvodnje koja je vrhunska ali i nedostupna običnim potrošaćima.
To Kinezi još nemaju ali ako su pametni napraviće i oni svoj pandan npr Bentlyju ili Ferariju. Ta proizvodnja je bitna ne samo zbog direktnog profita već zbog toga što ulaganje u takvu vrhunsku i skupu tehnologiju uzrokuje globalni naučni, privredni i ekonomski razvoj privrede jedne zemlje.
@Nike, ne pišem napamet. Ovo je lista zemanja sa najvećim IQ: 1. Hong Kong - 108 2. Singapore - 108 3. South Korea - 106 4. Japan - 105 5. China - 105 6. Taiwan - 104 7. Italy - 102 8. Iceland - 101 9. Mongolia - 101 ... Kina, Tajvan i Hong Kong su zemlje koje su naseljene - Kinezima.
Zivjela Kina i Bosna i Hercegovina !
da hoce ovi turci koju marku ulozit osim kupovanja nekretnina ...
Iako Kineskinje nisu lijepe po evropskim mjerilima ženske ljepote , ova je prava krasotica, čak i kad ne bi ovako lijepo govorila. Kinezi nisu opterećeni semitskim vjerama kao judaizam, kršćanstvo i islam. A tek što bi volili naše pse sa ulica na svom meniju, ma ukratko DOĐITE ! I priključite Dog Trust na aparate !
ovu zemlju može uspješno voditi načelnik neke kineske mjesne zajednice
Pa kineska mjesna zajednica ima vise stanovnika nego Dodikland.
svaka čast kinezima, ne mogu ni da zamislim kako smo mi njima mali i smiješni
Pozivam ambasadoricu da više ne leti sa propalog Sarajevskog aerodroma, nego sa najnovijeg, najluksuznijeg aerodroma Trebinje!
Nasli kinezi jeftinu radnu snagu u BiH. Dobro dosli kao i ostali.
neka zutih..barem necemo imati problema sa psima lutalicama...sve bi zuti pojeli za mjesec dana
Kinezi su gospoda za takve poput tebe.
@pidjameta.slipic ja nejedem pse ,gmizavce,sve sto hoda i gmize...a vi sigurno gospoda ko i zuti....sta je gospodjo danas na jelovniku..vucjak.....ne seri matereti...
PRIKAŽI ODGOVORE (2)
Ovdje Kinezi samo po RS mogu nafaku traziti kao i Rusi, u FBIH caruje Zapad i njihovi arapski poslusnici. Usli Gasprom i Sberbank i to je sve od Istoka, sto se nekako proguralo u FBiH.
Kinezi su dobrodosli i u Federaciju .
U Federaciji, a ni u RS-u boga mi ionako nema ništa.