Ovaj način pripreme povrća je najgori po zdravlje
Činjenica je da je povrće izuzetno korisno za održavanje zdravlja srca, kostiju, kože i očiju. Međutim, jedan način pripreme biste trebali izbjegavati jer čini više štete nego koristi.
Činjenica je da je povrće izuzetno korisno za održavanje zdravlja srca, kostiju, kože i očiju. Međutim, jedan način pripreme biste trebali izbjegavati jer čini više štete nego koristi.
Istraživanja su pokazala da zeleno povrće smanjuje rizik od srčanih bolesti, snižava krvni pritisak i nivo holesterola, a najnoviji podatak je taj da vam može značajno pomoći ukoliko pokušavate izgubiti kilograme.
Najbolji način za ponovno zagrijavanje pečenog povrća je korištenje pećnice ili ponovno zagrijavanje na šporetu. Ako koristite pećnicu, raširite ga tako da ono zadrži sve svoje začine i sokove.
Iako mnogi smatraju da je u januaru još uvijek rano za sjetvu zbog hladnog vremena - povrće poput krompira, bijelog luka i paradajza može uspjeti u saksijama koje se nalaze na toplom te su izložene svjetlosti.
Salo na stomaku može biti pod uticajem raznih faktora, uključujući ishranu.
Novo istraživanje provedeno u Velikoj Britaniji pokazuje da prehrana bogata svježim voćem i povrćem također može biti dobra za mentalni razvoj posebno za djecu u tinejdžerskom dobu.
Oni koji žele izgubiti višak kilograma i čuvati zdravlje tijela trebaju znati da ishrana i vježbanje igraju važnu ulogu.
Organska hrana je postala naročito popularna u posljednjih nekoliko godina. Međutim, ne samo da je skupa, već se i rijetko gdje prodaje.
Ususret nam ide sezona gripa i prehlada, a nešto više od godinu se borimo s pandemijom koronavirusa - zbog čega je vrlo važno ponovo podsjetiti na zaštitu imuniteta. Evo šta trebate kupiti prilikom naredne posjete supermarketu.
Voće i povrće bitan su dio zdrave prehrane, pružajući dovoljno vitamina, minerala i vlakana bez mnogo kalorija, zasićenih masti ili natrija.