Komentari (48)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Klix, Klix, provjeri svoje prevode, ima nas i koji znamo nesto engleskog jezika. NYT je naveo: "Heavy traffic, poor spatial planning and solid-fuel based heating are mostly to blame for the poor air quality.". U prevodu: Ogromna kolicina saobracaja, lose urbanisticko planiranje i grijanje na cvrsta goriva su glavni krivci za los kvalitet zraka.
A za maglu i okolna brda kazu: "Despite boasting some of the largest green areas in the region, Sarajevo lies in a valley surrounded by high mountains and is notoriously prone to fog.". Znaci ne pominju "toksicnu maglu", vec da se zbog polozaja medju planinama prirodno formira magla, itd
Krmad na aparatima ☝️SARAJEVO ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️
Ovo je jedna od najnovijih ubleha koju ublehaši poturaju Sarajlijama. Ne možemo stiči pokrpiti rupe na asfaltu stare po 20 godina , pokupiti komunalni otpad, isprazniti kontejnere za smeće po 12 dana, postaviti korpe za otpatke na tramvajckim/bus stajalištima ili oprati ona stajališta, izvjetriti smrdljive trolejbuse a govorimo o Formuli E. E moji dragi Bosanci, drage Sarajlije teško vama sa mnom.
e ovo je upravo smijesno...
kako je divno kada dodzes na vlast.mozes da ispunjavas sebi i svojoj raji oko sebe sve one djecacke snove o kojima si mastao kao mali pisonja.
Moj Skaka ne postaje se zeleni i pametni grad jer ti formula na baterije dodje. Zasadi se koje drvo negdje, provoza se neki bicikl ponekad.
Ma moze nije nemoguce, kod nas je tesko napraviti nesto gdje bi se narod obrazovao ili nesto pameto a trkanje, marisanje i ratovi, to nije problem to se sve moze organizovat.
Volio bi da se varam, medjutim nesto mi gocori da ce ovo da se zavrsi isto kao i koncert Stonsa na Bjelasnici, pokretni trotoar od Skenderije do Bascarsije i gliseri po Miljacki...
Njujorktajms je pogresno shvatio ovaj Skakin"zeleni" grad bahahahaha
Ovi u NYT su samo prenjeli vijest sa Reuters-a, dakle nisu oni ništa o Sarajevu izvještavali
Zeleni i pametni grad ? Ahahaha... U Fekalistanu ptice padaju koliko je vazduh zagadjen, a o vodi da ne pričam... 😂😂😂
Pa zeleni to kaže zato što je SDA :D
teska ljubomora ali sta ces
hebo formulu bez grmljavine motora i mirisa benzina. ovi elektro koda biciklo prođe.
Skaka: Cast nam je prezentiovati trkaci automobil za reli utrku...
Kako je tuzno kada popalis muslimansku sirotinju sa necim ovakvim, a koja muci problem sa snabdevanjem osnovnom zivotnom namirnicom, vodom.
Ima vise vode u i oko Sarajeva nego Pravde za Davida u Banja Luci. Ali popaljeni opancari to ne vide: ovo prvo jer ne poznaju geografiju, a ovo drugo zbog nepismenosti
Trolaju malo Skaku. Kao poenta je da se ovim projektom okrene malo prica o zagadjivanju ranjivog grada po tom pitanju... da li ovo znaci da ce se za par godina samo Tesle po Sarajevu vozati? Koja glupost, nema niko za lafete od golfa 2.