Nogomet
2

Premijer liga BiH / Rezime 21. kola: Vodeća četvorka upisala pobjede, Obradović se približio Lendriću

Piše: N. K.
Foto: Arhiva/Klix.ba
Foto: Arhiva/Klix.ba
Četiri pobjede u izuzetno neefikasnom 21. kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine ostvarile su četiri vodeće ekipe na tabeli.

Lider Zrinjski je slavio na gostovanju u Doboju kod Kaknja protiv ekipe Mladosti s minimalnih1:0. Plemići su do odlučujućeg pogotka stigli u 10. minuti, a strijelac nakon kornera i katastrofalne reakcije odbrane Mladosti bio je Petrak.

Sarajevo je ostvarilo najuvjerljiviju pobjedu na najposjećenijoj utakmici 21. kola. Na Koševu je poražen Široki Brijeg golovima Hebibovića i Novakovića, a Hercegovci su s ovim porazom izgubili i teoretske šanse da igraju u Ligi za prvaka.

Metalleghe je na "domaćem" terenu u Banja Luci umalo uzeo bod favorizovanom Željezničaru. Imali su Plavi više od igre, najbolji strijelac lige Lendrić promašio je i penal, ali do gola tim s Grbavice stigao je tek u 90. minuti preko Zebe.

Radnik je u samom finišu meča nakon preokreta došao do pobjede nad Slobodom rezultatom 2:1. Tuzlaci su poveli preko Zeca, a preokret su režirali Stojanović i jedan od najboljih napadača lige Obradović.

Krupa je protiv Čelika dominirala tokom čitavog susreta, ali susret je na kraju završen rezultatom 0:0. Zeničani najviše mogu biti zahvalni golmanu Ružiću, koji je u nekoliko navarata spasio gostujući tim.

Olimpik i Vitez također su odigrali susret bez pogodaka. Domaći su imali više od igre, zatresli su i stativu gostiju, ali promjene nije bilo. Ceh je na kraju platio trener Vukova Faruk Kulović, koji je dobio otkaz, a na njegovo mjesto došao je Dragan Radović.

Napadač Željezničara Ivan Lendrić ostao je vrhu listu strijelaca s 12 golova, a na dva pogotka približio mu se fudbaler Radnika Marko Obradović.

Mersudin Ahmetović iz Sarajeva i Elvir Koljić iz Krupe nisu pogodili u ovom kolu, ali su zadržali mjesto u vrhu liste strijelaca sa po devet golova.

Zanimljivo da je na Koševu meč između Sarajeva i Širokog posmatralo 5.000 gledalaca, dok je na ostalim stadionima zajedno bilo ukupno 2.750 ljubitelja bh. fudbala.

Rezultati 21. kola Premijer lige BiH:

Mladost - Zrinjski 0:1 (550 gledalaca)