Nogomet
2

FK Olimpic smijenio Kulovića, novi trener ekipe je Dragan Radović

Klix.ba
Rukovodstvo fudbalskog kluba Olimpic smijenilo je dosadašnjeg trenera sarajevskog premijerligaša Faruka Kulovića zbog loših rezultata u proljetnom dijelu sezone. Za njegovog nasljednika imenovan je Dragan Radović.

Sarajevski klub se nalazi u jako teškoj situaciji te je opstanak, koji je svakako bio na 'klimavim nogama', doveden u 'još veće pitanje' nakon slabog starta proljetne sezone.

Vukovi su u prelaznom roku doveli veliki broj solidnih premijerligaških igrača, no ekipa u prva tri kola nije prikazala igru vrijednu opstanka. Olimpic nije postigao niti jedan gol, poražen je u gostima od Radnika (2:0), a u dvije domaće utakmice je upisao samo jedan bod (0:1 protiv Sarajeva, 0:0 s Vitezom).

Loši rezultati su "natjerali" čelnike Olimpica na promjene te je odlučeno da dosadašnji trener Faruk Kulović bude smijenjen.

Kulović je bio peti trener Olimpica ove sezone, a već je poznato da će ekipu naslijediti Dragan Radović, koji je već bio trener ove sezone. Radoviću će se u stručnom štabu pridružiti Samir Mekić. Olimpic za sada ima osam bodova manje od Metalleghea, koji drži "posljednji voz" za Premijer ligu naredne sezone.