Utakmice za pamćenje
24

Četiri spektakularna duela u četvrtfinalu rukometne LP, Barcelona već siguran putnik na Final Four

E. K.
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Odigrane su četiri utakmice četvrtfinala Lige prvaka nakon čega možemo reći da već imamo jednog sigurnog putnika na Final Four u Köln.

Naime, najtrofejniji evropski rukometni klub Barcelona je slavila ubjedljivu pobjedu na gostovanju kod PSG-a rezultatom 30:22 i praktički se već plasirala među četiri najbolje ekipe najelitnijeg takmičenja u Evropi.

Katalonci su do pobjede stigli zahvaljujući velikom preokretu u drugom dijelu kojeg su dobili rezultatom 19:8 i osigurali miran revanš u svojoj dvorani.

Do pobjede ih je vodio Dika Mem sa sedam golova dok su Melvyn Richardson i Luis Frade dodali po šest, a Gonzalo Perez de Vargas je imao deset odbrana.

Na drugoj strani Kamil Syprzak je postigao sedam golova dok su Ferran Sole i Kent Robin Tonnesen dodali po četiri, a Andreas Palicka je imao 12 odbrana.

U drugoj utakmici jučerašnjeg programa, Veszprem je nakon velikog preokreta pobijedio Aalborg rezultatom 32:31 iako je na poluvremenu gubio 17:12.

Nedim Remili je postigao šest dok su Bjarki Mar Elisson i Mikita Vailupau dodali po pet, a Rodrigo Corrales i Mike Jensen su imali deset odbrana ukupno.

Kod danskog sastava Arnoldsen, Hoxer Hangaard, Vlah i Antosen su postigli po četiri gola dok je Landin Jacobsen imao sedam odbrana.

Francuski Montpellier je iznenađujuće slavio izuzetno ubjedljivu pobjedu protiv njemačkog Kiela rezultatom 39:30, a do trijumfa su ih vodili Pellas i Lenne sa po sedam golova dok je Desbonnet imao 16 odbrana.

Kod njemačkog sastava Johansson je postigao osam, a Bilyk sedam golova dok su Mrkva i Bellahcene imali zajedno osam odbrana.

Poljski Kielce je u ljepotici četvrtfinala porazio aktuelnog prvaka Evrope Magdeburg rezultatom 27:26. Najbolji je bio Alex Dujshebaev sa osam golova dok je Igor Karačić dodao sedam. Andreas Wolff je imao osam odbrana.

Felix Claar je kod poraženog sastava postigao osam golova, a Gisli Kristjansson i Tim Hornke su dodali po šest dok je Sergey Hernandez imao 11 odbrana.

Revanš mečevi su na rasporedu 1. i 2. maja, a Final Four je zakazan za 8. i 9. juni 2024. godine u Lanxess Areni u Kölnu.

Rezultati:

Kielce - Magdeburg 27:26

Montpellier - Kiel 39:30

Veszprem - Aalborg 32:31

PSG - Barcelona 22:30