Konačno saznao istinu
42

Rekorder španske La Lige dvije godine igrao s dva centimetra dugim komadom stakla u stopalu

H. H.
Williams je na svom Instagramu objavio fotografiju na kojoj se vidi komad stakla (Foto: montaža)
Williams je na svom Instagramu objavio fotografiju na kojoj se vidi komad stakla (Foto: montaža)
Nogometaš Athletic Bilbaoa Inaki Williams nesvjesno je igrao dvije godine s komadom stakla od dva centimetra u lijevoj nozi, otkrio je njegov trener Ernesto Valverde.

Williams je tokom sedmice podvrgnut je operaciji stopala u utorak zbog bola koji je osjećao, a tad su ljekari otkrili komad stakla u njegovom tabanu.

Tokom konferencije za novinare u petak, trener Baskijaca Ernesto Valverde rekao je da mu je njegov igrač dozvolio da ispriča priču jer je "vrijedna pričanja".

Objasnio je da je 29-godišnji igrač bio na odmoru prije dvije godine kada je nagazio na staklo, što je rezultiralo dubokom ranom na stopalu.

Williams je na svom Instagram storyju objavio fotografiju na kojoj se vidi komad stakla koji je uklonjen poslije operacije, a još nevjerovatnije je da je ovaj sjajni igrač odigrao 251 uzastopnu utakmice u La Ligi bez izostanka i tako postavio rekord u španskom nogometu.

Pve sezone je postigao 14 golova u 39 nastupa u svim takmičenjima, te je pomogao Athleticu da osvoji Kup Španije, njihov prvi trofej nakon 40 godina.

iz Bilbaa da osvoji finale Kupa kralja protiv RCD Majorke zajedno sa svojim mlađim bratom, Nikom Vilijamsom.