Maksimalno nepoštovanje
35

Nogometaš Barcelone privatnim avionom otišao na proslavu trofeja rivalskog kluba

E. B.
Inigo Martinez
Inigo Martinez
Nogometaš Barcelone Inigo Martinez je napravio veliki skandal jer je privatnim avionom otišao na proslavu trofeja rivalskog kluba.

Tridesetdvogodišnji štoper Barcelone je i u prošlosti vukao poteze koji su u najmanju ruku diskutabilni, no ovaj put je zaista pretjerao i pokazao svoje neprofesionalizam.

Martinez je, naime, privatnim avionom otišao u Bilbao kako bi zajedno navijačima slavio Athleticovo osvajanje španskog Kupa kralja.

Athletic Bilbao je osvojio Kup kralja 6. aprila pobjedom u finalu nad Mallorcom nakon izvođenja penala, a preksinoć je organizovano veliko slavlje.

Koloni igrača Athletica koji su slavili u rijeci u čamcima pridružio se i Martinez i pokazao nepoštovanje prema trenutnom poslodavcu Barceloni.

[TWITTER]1778565688187142447[/TWITTER]

Ovo nije prvi put da Martinez pravi skandale. On je ponikao u Real Sociedadu, ljutom rivalu kluba iz Bilbaa, te je uvijek govorio kako nikada ne bi prešao u Athletic.

No, upravo to je uradio 2018. godine, a ono što je zanimljivo da je sa Athleticom dva puta igrao finale Kupa kralja, ali je oba izgubio.

Preksinoć ga je konačno uspio proslaviti, ali kao igrač Barcelone čiji navijači očekuju da on dobije žestoku kaznu zbog toga što je uradio.