Burno na tribinama
0

Navijači u Rimu vrijeđali tenisera i njegovu vjerenicu, kćerku velike legende: Pogledajte kako je uzvratio

H. H.
Ivana Nedved i Sebastian Korda (Foto: Montaža)
Ivana Nedved i Sebastian Korda (Foto: Montaža)
Jučerašnji dan na Mastersu u Rimu bio je veoma buran, a osim što je Novaka Đokovića pogodila flašica u glavu, obilježio ga je i sukob američkog tenisera Sebastiana Korde (ATP:27) s domaćom publikom.

Naime, Korda je igrao protiv italijanskog protivnika Flavija Cobolija, a očekivano domaći navijači su navijali za svog predstavnika.

Ipak, u svemu tome su pretjerali i odnosili se prema Kordi s ogromnim nepoštovanjem, prenoseći lične komentare o njemu i njegovoj djevojci Ivani Nedved tokom cijelog meča.

Sve je to trajalo dva i po sata, a nakon što je slavio sa 2:1 u setovima, Korda je navijačima na kraju meča poslao poljupce i tako ih dodatno naljutio.

"Ovo posvećujem navijačima iza mene koji su govorili neprikladno o mojoj djevojci, porodici i timu puna dva i po sata. Hvala vam za dodatnu motivaciju", napisao je Korda.

Inače, Ivana Nedved je kćerka legendarnog češkog nogometaša Pavela Nedveda, koji je nastupao za Lazio i Juventus, dok je Cobili fan Rome za koju je čak i igrao kao omladinac, što bi mogao biti jedan od razloga sukoba.

Nakon što je savladao Cobolija, Korda je povikao i "Forza Juve!".