Potpuno van sebe
94

Đokovića "boli" flaša, nakon debakla u Rimu najavio dodatne medicinske preglede

H. H.
Novak Đoković na press-konferenciji nakon poraza od Alejandra Tabila (Foto: EPA-EFE)
Novak Đoković na press-konferenciji nakon poraza od Alejandra Tabila (Foto: EPA-EFE)
Novak Đoković je doživio potpuno neočekivan poraz na Mastersu u Rimu, gdje ga je u šesnaestini finala turnira eliminisao malo poznati Alejandro Tabilo, a najbolji teniser svijeta nakon meča je priznao da će se podrvgnuti dodatnim medicinskim pregledima nakon što ga je u petak u glavu pogodila flaša.

Čileanski teniser je slavio sa 2:0 u setovima i prošao dalje, a tako je najbolji igrač svijeta eliminisan od 32. na ATP listi za samo 67 minuta igre.

Svjetski broj jedan još uvijek nije osvojio nijednu titulu u 2024. godini, a dvije nedjelje prije početka Ronald Garrosa situacija nije nimalo obećavajuća.

Dva dana nakon što je dobio flašu vode u glavu, Nole je priznao da se ne osjeća dobro:

"Nisam našao dobar ritam na terenu, bio sam potpuno van sebe. Ne znam da li to ima veze sa onim što se desilo u petak, jer jučer nisam osjećao ništa, ali danas je bilo jako teško u smislu koordinacije, ritma i ravnoteže", kazao je srbijanski teniser.

Najavio je da će otići na dodatne ljekarske preglede da provjeri da li je sve u redu, s obzirom da je nakon nemilog incidenta kada je navijač ispustio flašu vode koja ga je udarila u glavu, skoro sat vremena osjećao mučninu i krvario.

Na kraju, čestitao je Tabilu, istakavši da je vrlo dobar i kompletan teniser.