Svi ostali u šoku
0

Objavljen snimak povrede Thibauta Courtoisa: "Nikada nisam čuo takav urlik"

E. K.
Trenutak kada se Thibaut Courtois povrijedio (Foto: Screenshot)
Trenutak kada se Thibaut Courtois povrijedio (Foto: Screenshot)
Golman madridskog Reala Thibaut Courtois je 10. augusta prošle godine pokidao prednji ukršteni ligament lijevog koljena te je zbog toga pauzirao skoro cijelu sezonu.

Vratio se u martu kada je povrijedio meniskus zbog čega je odložio povratak na zelene terene sve do 4. maja i susreta protiv Cadiza.

Deset teških mjeseci Courtois je objavio u dokumentarnom filmu pod nazivom "Povratak broja jedan" u produkciji Wakai Media koji će biti dostupan u septembru na Amazonu.

U pretpremijeri koju je objavila producentska kuća, pored izjava nekih nogometaša Kraljeva pojavljuje se i trenutak kada se Belgijanac povrijedio.

Na snimku se vidi tačan trenutak povrede Thibauta Courtoisa na jednom od treninga u Valdebebasu.

"Nikada nisam čuo takav urlik na treningu"; kazao je David Alaba koji je bio odmah pored belgijskog golmana u trenutku teške povrede.

Courtois je krenuo da uhvati jednu loptu nakon čega je ligament pukao pa su uslijedili srceparajući krici belgijskog čuvara mreže.

Njegova reakcija je nagovještavala najgore što se na kraju i dogodilo pa je Courtois izostajao sa zelenih terena skoro godinu.