Komentari (53)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
PA OVAJ POZVAO 5 IGRACA KOJI UOPSTE NEIGRAJU U SVOJIM KLUBOVIMA , MUSU SAMO ZANIMA LOVA KO PLATI TAJ IGRA HAHAHAHA NIKADA MI PAMETI DOCI
Da beg nije cicija, ne bi bio beg. Sto znaci: Odgovor i komentar na poslovicu, Kad je beg bio cicija?, kojom seizrazava cicijaski karakter onih koji se smatraju i ponasaju kao begovi, tj. da nije bio skrtica ne bi se jos viseobogatio.
Zivi u lasti i slasti. Sto znaci: P oznacava onoga koji zivi u izobilju.
Mac sa dvi(je) ostrice. Sto znaci: Ilustracija rizika koji jednako moze donijeti i stetu i korist.
Sve ce to zemlja izvuci. Sto znaci: P se kaze kada neko razboli i dugo nosi svoju bolest koja nije tako teska da muugrozava zivot; kada zeli neko da se nasali na rbe tada ovo kaze, misleci pod tim da ce ta bolestproci kad covjek umre, a podsjeca na lijecenje u ljekovitom blatu.
Pamet u glavu, guzicu uza zid. Sto znaci: P je saljiva, ali korisna uputa mladima da paze sta rade, dakle darazmisljaju o svome polozaju i da cuvaju svoje tijelo.
Na psu rana Sto znaci: na psu i zarasla. Sto znaci: Ako okolina mnogo ne brine o nekome ko je ozljedjen, jer znaju daozljeda nije teska, tada ne pokazuju interes za ranjenog, jer ce mu rana brzo zaraji samlizanjem lijeci svoje rane.
Da ga ne svrbi Sto znaci: ne bi se cesao. Sto znaci: Komentar koji se odnosi na onog kome nesto smeta i ko nastoji da rijesisvoj problem.
Mrznja je slijepa. Sto znaci: Personifikacija koja naglasava da onaj koji mrzi ne vidi, jer ne zeli da vidi racionalnerazloge koji bi isli u prilog onome kojeg mrzi.
Do podne Ilija, od podne Alija. Sto znaci: P iz XV stoljeca koja ilustrira poslovicni bosanski prozetilizam ali iodlucnost primanja nove vjere, u ovom slucaju islama. Jer, u periodu bosanske drzave Bosnjaci su senekoliko puta odricali pred papinim izaslanikom crkve bosanske i primali krscanstvo, da bi se kada on odeopet vracali svojoj vjeri.
Sto je masnije to je casnije. Sto znaci: P je komentar za pretjeranost. U nar. prici pop je pekao slaninu na masti, akad su ga pitali zasto to radi, ovako je odgovorio.
Kad je muka Sto znaci: (a)hajde DJuka, kad se jebete DJuku ne zovete. Sto znaci: Saljiva P kja je prigovor onog koji seosjeca zapostavljenim.
Zenu se ne pita za godine, studenta ja ispite, ni bankara za kamate. Sto znaci: P je maksima koja je neka vrstatabua o kojem ne treba ni pricati. Drugim rijecima ne treba postavljati ona pitanja za koja sstaviti da na njih covjek nece dobiti iskren odgovor.
Sve ce to zemlja izvuci. Sto znaci: P se kaze kada neko razboli i dugo nosi svoju bolest koja nije tako teska da muugrozava zivot; kada zeli neko da se nas te osobe tada ovo kaze, misleci pod tim da ce ta bolestproci kad covjek umre, a podsjeca na lijecenje u ljekovitom blatu.
Majko moja sto me rodi da se patim, sto me ne pobaci! Sto znaci: I je ironican komentar koji covjek upucuje samsebi kada mu je osobito lose. Katkad ga koristi onaj kom ide dobro, a kao kontrast prema tudjem losemzivotnom stanju.