Nogomet
390

Irci zabrinuti zbog sjajne forme Džeke i Pjanića

Klix.ba
Foto: EPA
Foto: EPA
Irski novinari upozoravaju da bi navijači te zemlje trebali biti zabrinuti nakon sjajnih partija naših Edina Džeke i Miralema Pjanića, naročito poslije sinoćnje predstave kada su obojica postigli pogotke protiv Bayer Leverkusena.

Kako se približava prva utakmica baraža za odlazak na Evropsko prvenstvo u Francusku 2016. godine između BiH i Irske pažnja novinara i navijača sve više je usmjerena na trenutne forme igrača ovih dviju reprezentacija.

Tako novinar Darragh Murphy ističe kako je većina ljubitelja nogometa sinoćnje utakmice Lige prvaka gledala sa fokusom na Chelsea, Arsenal ili Barcelonu, u Irskoj se sa velikom pažnjom pratio nastup Rome, kao i partije Džeke i Pjanića.

Tako Irci samo potvrđuju da će u baražnim utakmicama najveća opasnost za njihovu reprezentaciju biti upravo Edin Džeko koji je sinoć prvo asistirao, a zatim i postigao pogodak.

Ipak, ukoliko uspiju zaustaviti Džeku, Irci ističu kako će velika prijetnja biti Miralem Pjanić koji je sinoć postigao pobjednički pogodak iz jedanaesterca.

Prva utakmica baraža igra se 13. novembra u Zenici, a revanš tri dana kasnije u Dablinu, a mi se nadamo kako će naši reprezentativci u Romi, dobru formu prenijeti i u reprezentaciju.