Nogomet
0

Irski mediji: Bit će teško protiv BiH, moramo im otkriti slabe tačke

Klix.ba
Navijači Republike Irske (Foto: EPA)
Navijači Republike Irske (Foto: EPA)
Irski mediji su u izvještajima da selekcija Republike Irske utakmicu baraža za odlazak na Euro 2016. igra protiv Bosne i Hercegovine naveli kako je riječ o teškom protivniku, a Edina Džeku i Miralema Pjanića ističu kao najveće prijetnje.

Podsjećaju i na sjajan završetak grupne faze takmičenja i pet pobjeda u šest utakmica, uključujući i slavlje od 2:0 protiv moćnog Velsa, a ne zaboravljaju ni da je Džeko dao sedam važnih golova.

Irski selektor Martin O'Neill u prvoj utakmici bit će bez suspendovanih Jona Waltersa i Johna O'Shee.

"Ako možemo govoriti o ikakvoj blagoj prednosti koju imamo, to je onda možda druga utakmica koju igramo u Dublinu. Ali prvo se moramo dobro pokazati u Bosni, a to neće biti lako. Ipak, tu smo i imamo šansu", kazao je O'Neill i poručio da će dati sve od sebe da dođu do Francuske.

Republika Irska i BiH su se susrele samo jednom, u maju 2012. godine na stadionu Aviva kada je jedini gol postigao Shane Long.

Bivši irski reprezentativac Kevin Kilbane poručio je da će njegovoj reprezentaciji biti teško, a isto misli i Ian Harte.

"Imaju kvalitetan tim i veoma su dobro organizovani", kazao je nekadašnji internacionalac.

I Velšanin John Hartson vjeruje da će BiH biti težak test za Irce i podsjeća: "Džeko i ekipa su Velsu uzeli četiri boda u grupnoj fazi".

Irski Independent uz spominjanje Džeke, Pjanića i Ibiševića i prošlogodišnjeg plasmana BiH na Svjetsko prvenstvo u Brazilu navodi: "Ranjive tačke tek treba otkriti".

Inače, Irska je veoma iskusna u utakmicama baraža za Euro jer je u dosadašnjih pet doigravanja igrala četiri puta i imala polovičan uspjeh.