Nogomet
23

Irski mediji: Prekidi bi mogli odlučiti utakmicu protiv BiH

Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Mediji u Irskoj u proteklim su danima napravili opsežne analize reprezentacija Irske i BiH u svim segmentima igre uoči prvog meča baraža za Euro koji se igra večeras od 20:45 sati u Zenici.

Većina medija kao najveću opasnost vidi Edina Džeku i Miralema Pjanića. Selektoru Irske Martinu O'Neillu savjetuju da zaustavi dvojac Rome ukoliko želi plasman na Euro.

Navodi se i da Irci imaju problema sa postizanjem golova i da bi to mogao biti ključni problem u dvije utakmice protiv BiH.

Mnogo se očekuje od Daryla Murphyja koji je nedavno postigao hat-trick za Ipswich, kao i irske legende Robbieja Keanea koji je do sada postigao 67 golova za ovu reprezentaciju.

Za irske medije ključni faktor u plasmanu na Euro mogle bi biti povrede i suspenzije sa kojima se suočava selektor Martin O'Neill. Van stroja su prvotimci: Jon Walters, John O’Shea i Shane Long.

Ipak, Irci smatraju da bi prekidi mogli odlučiti utakmicu protiv BiH koja ima i eksperta za slobodne udarce - Miralema Pjanića.

"Tim Mehmeda Baždarevića dobro zna iskoristiti sve prekide i veoma su opasni u takvim situacijama. To se pogotovo pokazalo u utakmici protiv Velsa i odlučilo je utakmicu", navodi portal The42.ie.

Ističu i da je Robbie Brady veoma dobar izvođač slobodnih udaraca za Irsku, ali da BiH u segmentu prekida ipak ima prednost.