Liga prvaka
0

Edin Džeko: Utakmica protiv Ajaxa je ključna za City

Klix.ba
Edin Džeko (Foto: mcfc.co.uk)
Edin Džeko (Foto: mcfc.co.uk)
Bh. reprezentativac i napadač Manchester Cityja, Edin Džeko, u razgovoru za oficijelnu stranicu Građana je rekao da je utakmica protiv Ajaxa u okviru grupe D Lige prvaka ključna za njegov tim.

Džeko je proteklog vikenda došao do brojke od šest golova ove sezone u dresu Građana. Najzaslužniji je za preokret u utakmici protiv West Bromwicha jer je nakon ulaska u igru postigao izjednačujući, a potom i pobjednički gol. Uoči utakmice u Amsterdamu je izjavio da je spreman dati sve od sebe za pobjedu protiv Ajaxa.

"Teško je. Smatram da nismo dobro počeli u Ligi prvaka jer imamo samo jedan bod. Ova utakmica će za nas biti ključna. Ako pobijedimo u Amsterdamu, onda protiv njih imamo utakmicu na našem terenu. Šest bodova bi nam značilo mnogo", izjavio je Džeko.

City je možda i sretno izbjegao poraz od Dortmunda, pa zbog toga Edin vjeruje da bi kiks protiv Ajaxa okončao nade Građana u Ligi prvaka.

"To je veoma važna utakmica, moramo pobijediti ukoliko želimo ostati u igri", dodao je Džeko.

Ajax u domaćem prvenstvu ima pet bodova manje u odnosu na vodeću ekipu Twentea i nalazi se na četvrtom mjestu. U Ligi prvaka je poražen od Dortmunda i Real Madrida, pa holandska ekipa nema razlog da kalkuliše.

"Moramo osvojiti sva tri boda, sve ćemo učiniti da to ostvarimo", jasan je bio naš reprezentativac.

Susret Cityja i Ajaxa će ujedno biti i prvi takmičarski koji će ova dva kluba odigrati u srijedu na Amsterdam Areni. Mogao bi biti odlučujući faktor u tome da li će ekipa Roberta Mancinija prezimiti u Ligi prvaka ili ne.