Želi u Evropsku ligu
1

Džeko: Nadam se pobjedi, dat ćemo sve od sebe

FENA
Edin Džeko
Edin Džeko
Napadač Manchester Cityja Edin Džeko se nada da njegov tim i bez nekoliko ključnih igrača može ostvariti pobjedu u posljednjem meču D-grupe Lige prvaka protiv Borussije iz Dortmunda

City nema ni teorijske šanse da se plasira u narednu fazu Lige prvaka i može ciljati samo na utješno mjesto u Evropskoj ligi, ali da bi se to ostvarilo Građanima je potrebna pobjeda protiv snažne Borussije, prenosi Eurosport.

Englezi će na gostovanju u Dortmundu nastupiti bez veznih igrača Yaya Tourea i Davida Silve, a van pogona su i James Milner, Gael Clichy i Aleksandar Kolarov.

"Imamo šansu da zaigramo u Evropskoj ligi, ali za to nam treba pobjeda. Neće biti lako i morat ćemo dati sve od sebe. U Ligi prvaka nismo igrali onako kako smo željeli, ali mislim da nam dobro ide u domaćem prvenstvu u kojem nismo izgubili nijedan susret. Nadam se da tako možemo igrati i u Evropskoj ligi", rekao je Džeko.

Menadžer Cityja Roberto Mancini morat će izvesti izmijenjen sastav protiv Borussije, ali smatra da to neće mnogo uticati na cilj njegove ekipe.

"Dobar smo tim i klub. Želimo igrati dobro i pobjediti. U Dortmund smo došli s najboljim sastavom kojim u ovom trenutku raspolažemo, a povrijeđeni igrači ostali su kući na oporavku. Igrači koji su ovdje dat će sve od sebe da pobjedimo, ali neće biti lako jer je Borussija jedna od najboljih ekipa u Evropi", naglasio je Mancini.