Javljanje iz Madrida
0

Edin Džeko: Dobro se osjećam i polako ulazim u formu

Piše: Dalibor Bošnjak
Edin Džeko
Edin Džeko
Reprezentativac Bosne i Hercegovine i napadač Manchester Cityja Edin Džeko za portal Klix.ba je iz Madrida prokomentarisao večerašnju utakmicu protiv domaćeg Real Madrida u okviru prvog kola Lige prvaka.

Džeko je rekao da je cilj engleskog prvaka da ne izgubi večerašnju utakmicu.

"Imamo svoje adute i vjerujem da možemo ostati neporaženi. Ipak, fudbal je nepredvidiv i sve zavisi od toga kako ćemo otvoriti utakmicu", rekao je Džeko za naš portal.

Simpatizeri našeg reprezentativca priželjkuju njegov nastup na Santiago Bernabeu, ali Džeko još uvijek ne zna hoće li dobiti priliku zaigrati protiv Kraljevskog kluba.

"Nisam igrao posljednju utakmicu protiv Stokea, tako da zaista nemam pojma hoću li dobiti priliku. Lično, dobro se osjećam i polako ulazim u formu. Na početku sezone sam bio povrijeđen, sada je situacija mnogo bolja, ali da bih bio onaj stari potrebne su mi utakmice", izjavio je Džeko.

Žrijeb Lige prvaka nije pripazio Džekin klub pa će se za prolazak u naredni krug takmičenja morati izboriti u "grupi smrti".

"I ove sezone smo u teškoj grupi, a ja se nadam da smo naučili iz grešaka koje smo pravili prošle godine. Bit će veoma teško, ali smo iskusniji za godinu i vjerujem da možemo u drugi krug", rekao je Džeko.