Uoči prijateljskog meča s Vukovima
29

Edin Džeko: Predobar sam da bih sjedio na klupi

Totalsport
Edin Džeko (Foto: Arhiv/AFP)
Edin Džeko (Foto: Arhiv/AFP)
Nogometaš BiH Edin Džeko vraća se ove subote u Wolfsburg. Njegov sadašnji klub Manchester City odigrat će prijateljsku utakmicu protiv "Vukova", tima u kojem je 26-godišnji napadač proveo najbolje godine karijere.

"Može se reći da će to biti svojevrsni oproštaj od Wolfsburga. Kada sam u januaru 2011. potpisao za City, bili smo na pripremama u Marbelli i nisam se na pravi način uspio oprostiti od kluba. Sada to želim ispraviti. Bio sam zaista sretan kad sam saznao da igramo prijateljsku utakmicu u Wolfsburgu. Ponovo ću sresti stare prijatelje", najavio je Džeko u intervjuu za novi broj Kickera.

Na pitanje je li sve vrijeme bio siguran da ostaje u Manchester Cityju, kazao je: "Naravno da je bilo puno špekulacija. Ali, još sam uvijek ovdje."

Novinar Kickera je želio znati i šta je bilo sa zanimanjem Bayerna, na šta je Džeko odgovorio: "Mislim da me City nije želio prodati. Za mene je to završena stvar. Doživljavam to kao dobar znak."

Upitan je i da li trener Roberto Mancini računa na njega više nego prošle sezone, a Dijamant je objasnio: "U prvoj polovini prošle sezone igrao sam više i postizao više golova. Ne znam zašto sam u drugoj polovini igrao manje. Bilo mi je teško, izgubio sam ritam. Razgovarao sam s Mancinijem, rekao je da me želi zadržati. Došao sam u City da igram. Predobar sam da bih sjedio na klupi. No, ako opet bude tako, svašta je moguće."

Iako njegov najdraži klub Milan traži napadača, Džeko kaže da od njegovog odlaska tamo nema ništa.

"Skoncentrisan sam na Manchester City i novu sezonu. Najvažniji je cilj odbraniti naslov u Premierligi. A jasno je da i u Ligi prvaka želimo dalje nego prošle sezone", zaključio je naš reprezentativac.