Stalne rotacije ne koriste Dijamantu
45

Edin Džeko frustriran manjkom minutaže u Manchester Cityju

Klix.ba
Edin Džeko
Edin Džeko
Prema pisanju portala Tribalfootball.com, reprezentativac BiH i napadač Manchester Cityja Edin Džeko frustriran je manjkom minutaže u ekipi Roberta Mancinija.

Džeko je izjavio da stalne promjene i rotacije u vrhu napada Cityja ne koriste igračima niti uigravanju ekipe.

"Osim mene, tu su još tri fantastična napadača tako da ne možemo svi igrati u isto vrijeme. Zbog toga je ponekad teško pronaći ritam. U jednoj utakmici možete biti u početnih 11, a već naredne tri utakmice možete sjediti na klupi", izjavio je Džeko.

"Mislim da je samopouzdanje ključ uspjeha. Naravno, što više igraš više ćeš golova postići", dodao je Dijamant.

"Ali, kao što sam već rekao, sa mnogo napadača u klubu takva će biti situacija. Kao igrač, to moraš prihvatiti i dati sve od sebe kad si na terenu", kategoričan je Džeko.

"To je ono što ja radim i to ću nastaviti raditi. Uvijek sam želio ostati u Cityju i dati sve od sebe, boriti se za mjesto u ekipi".

"Moj moto je uvijek bio 'Nikad je odustaj'. Nadam se da su navijači Manchester Cityja, koji su bili odlični prema meni, vidjeli da mogu postizati važne golove za ekipu", kazao je Džeko.

U posljednjoj utakmici protiv Sunderlanda, koju su Građani dobili rezultatom 3:0, naš reprezentativac presjedio je na klupi.