Nakon ispadanja iz Lige prvaka
5

Edin Džeko: Nadam se da smo ovaj put zaista naučili iz grešaka

Klix.ba
Edin Džeko
Edin Džeko
Edin Džeko nakon ispadanja iz Lige prvaka, odnosno remija u utakmici sa Real Madridom (1:1), protiv kojeg je u igri proveo svih 90 minuta, dao je svoje viđenje o razlozima loše igre u najelitnijem klupskom takmičenju.

"Svoje prilike za prolaz smo propustili u utakmicama protiv Reala u Madridu te protiv Ajaxa, oba puta. Vjerovali smo da smo naučili iz grešaka od prošle sezone, ali očito je pred nama dug put adaptacije na Ligu prvaka. Žao mi je što ne prolazimo dalje, jer mislim da imamo kvalitet za to, ali ovaj put se zaista nadam da će nam ovo biti škola za budućnost. Teško se nosimo sa činjenicom da smo ponovo ispali u grupnoj fazi, jer znamo da zaslužujemo više, ali nismo to pokazali na terenu. Skupo su nas koštale neke greške i sada se nalazimo tu gdje se nalazimo. Da, očekivali smo da ćemo proći, ali nismo u tome uspjeli."

Džeko dodaje da će se City, uprkos tome što je to tek utješna nagrada, boriti za nastavak evropskog sna u Ligi UEFA.

"Dat ćemo sve od sebe da pokušamo izboriti barem plasman u Evropsku ligu, ali ni tu ne zavisimo sami od sebe. Uz našu pobjedu u Dortmundu, treba nam i trijumf Reala nad Ajaxom. I ove sezone, kao i prošle, upali smo u najtežu grupu. Nemamo sreće kada je u pitanju žrijeb. Krivice ima i u nama igračima, jer smo mi odgovorni za rezultat, koji na kraju nismo ostvarili. Međutim, ponekad je potrebno i malo sreće, a mi je nismo imali u pojedinim trenucima."

Džeko je naglasio kako će i dalje davati sve od sebe na terenu, bilo da igra od prve minute, ili da u igru uđe sa klupe.

"Ja ću i dalje davati svoj maksimu, a trener je taj koji će odlučiti da li je to dovoljno da igram od prve minute ili da ulazim sa klupe. Uostalom, više puta sam rekao da nisam superzamjena, a to su ponovili i moji treneri. Ja sam igrač Citya, koji ponekad uđe sa klupe i postigne gol. To ne znači da sam superzamjena. Da, dešavalo se da postižem golove kao rezerva, ali isto tako sam dao mnogo golova igrajući od prve minute", rekao je bh. dijamant za svoju zvaničnu stranicu Edindzeko.ba.