Nakon pobjede nad Tottenhamom
42

Edin Džeko: Golovi su moja jedina poruka Manciniju

Klix.ba
Iako ne želi da se uz njega veže epitet "super zamjena", Edin Džeko je još jednom ušao s klupe i spasio Manchester City od poraza. Ovog puta se to desilo u utakmici s Tottenhamom. .

Bh. reprezentativac ja najbolji strijelac Cityja ove sezone sa šest golova. Većinu pogodaka postigao je u posljednjim minutama susreta nakon što bi ušao sa klupe, piše Sky Sports.

Džeko je svjestan da tako gradi svojevrsnu reputaciju, no ipak je oduševljen činjenicom da je odigrao presudnu ulogu za ekipu s Etihada.

"Nije prvi put, ali osjećaj je sjajan", kazao je Džeko nakon utakmice s Tottenhamom. Dodao je da pobjeda pokazuje da tim ima karakter i da su jaki čak i kada gube.

"Nadam se da ćemo sljedeći put voditi sa 1:0 i pobijediti jer je na ovaj način puno teže igrati. Opet smo primili go iz slobodnog udarca, glupo kao i u utakmici protiv Arsenala, i sigurno je da se u tom segmentu moramo popraviti", kazao je Džeko.

Smatra da je City nakon pogotka u utakmici s Tottenhamom igrao bolje i da su na kraju zaslužili pobjedu.

Na pitanje da li će njegova učinkovitost utjecati na Mancinija da ga svrsta u prvu postavu, Džeko je odgovorio: "Golovi su moja jedina poruka".