Premiership
1

Džeko: Borit ćemo se do kraja za naslov

Totalsport
Edin Džeko
Edin Džeko
Bh. napadač Edin Džeko na sjajan je način zaključio 2012. godinu. S dva je pogotka predvodio Manchester City do subotnje pobjede protiv Norwicha (4-3) u 20. kolu Premiershipa.

Iako većinu utakmica započinje na klupi, 26-godišnji nogometaš je postigao osam pogodaka ove sezone i najbolji je strijelac Cityja u Premierligi. Nada se da je igrom protiv Norwicha napokon uvjerio menadžera Roberta Mancinija da zaslužuje više prilika.

"Menadžer mi je dao šansu protiv Norwicha i mislim da sam mu se odužio. Pročitao sam u novinama nešto o tome da napadači nisu u formi, ali protiv Norwicha smo postizali golove. To je nogomet, nekad daš puno golova, nekad ti ne ide", prenosi Džekinu izjavu The Sun.

City je trenutno drugi na tabeli, a gradski rival Manchester United mu bježi sedam bodova. Džeko je ipak uvjeren da je zaostatak nadoknadiv.

"Razlika od sedam bodova se čini velikom, naravno, ali mi gledamo od utakmice do utakmice i borit ćemo se do kraja. Utrka za naslov je otvorena. Pred nama je još puno utakmica i ništa još nije gotovo", zaključio je bh. reprezentativac.