Komentari (85)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Želiš da nađeš devojku za jednu noć? Posjete na = > > www.Hotmiss.top
Minut do dvanaest. Sto znaci: P istice da je zadnji tren da se nesto uradi, Pet do dvanaest.
Kog(a) je moliti nije kuditi. Sto znaci: Onoga koga treba moliti, ne treba naljutiti jer tad onaj koji trazi nece dobitiono sto zeli.
Janje moje. Sto znaci: Komentar da nekome treba nesto dati kao protuuslugu, ili mito za ucinjenu stvar. Aluzija navic: covjek je dolazio nekome da bi mu ovaj sredio neki problem, a svaki put bi mu taj ponavljao: ”Janjemoje”. Covjek to nije je da ga ovaj simpatise i da mu zato tako govori, sve dok sam nijenadosao na ideju da za uslugu covjeku ispece janje. Kada je onaj drugi vidio ispeceno janje rekao je: ”Dobroje janje moje.” i poslije mu je rijesio problem.
Na tankim zicama im gudi. Sto znaci: Na tankim zicama sviraju se njezniji zvuci koji covjeka cine sentimentalnijim,pa se tako kaze i za nekog koji svojim ponasanjem i rijecima nastoji nekog da udobrovolji, raznjezi premasebi, Uaci mu se...
Ako (Kad) je crkla moja krava nek(a) crkne i komsijina Sto znaci: P ilustrira pakost tj. komsijsku zluradost, jerneke komsije ne mogu istrpiti da njima ide lose, a drugima dobro.
Sve ima svoju cijenu osim postenja. Sto znaci: P naglasava vrijednost i nepotkupljivost ljudskog postenja, odnosnocasti, Svaka roba ima...
Ko za muhom leti zna se nasta pada. Sto znaci: Covjek ne treba ugledati na beznacajnu osobu, jer uz nju neceuspjeti.
Brnjicu na gubicu. Sto znaci: Prijetnja da se prestane govoriti, pri tom se ta brbljiva osoba poredi sa psom koji laje ikoji je spreman da ugrize.
Ko kome kcer prosi, cast mu donosi. Sto znaci: P istice superiornost rosaca u odosu na one iz koje se obitelji prosidjevojka.
Ne moz(r)e ga nadlajati ni deset pasa. Sto znaci: Komentar se odnosi na onog koji previse prica i galami.
Lakse je steci nego sacuvati. Sto znaci: Opomena da nije dovoljno samo zaraditi novac, nego ga i ustedjeti.
Priljepio mu se pupak za kicmu. Sto znaci: P; kaze se za nekoga ko je toliko smrsao pa izgleda skoro kao da su muse stomak i ledja priljepili.
Na sta udje na to ce izaci. Sto znaci: P istice jednostavnost nekog rjesenja.
Igrači bojkotiraju i Kovača i Salihamidžića... trebaju momci dovesti dva tri dobra igrača s Balkana pa da povuku i pokažu kako se igra nogomet...kako su ga igrali i Niko i Hasan...full gas a ne ko pice...