Komentari (89)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Ništa to jarane, Pape je imao ponudu Barcelone, ali je odbio da može trenirati reprezentaciju.
jeste sjecam se........ali Pape odabrao ljubav.:))
Steta, Tino bi sad igrao za FCB.:D
PRIKAŽI ODGOVORE (4)
ja ne znam da postoji bolji posao na svijetu od selektora. kod kuce si. ne moras se po zapadu gurat. velike obaveze samo 7 dana pred utakmicu. inace lagano, malo pratis igrace pa prohodas po Evropi, malo pripreme, po koja diskusija, malo na kafu, pa na cevape il na pace......sta ce jarane u Belgiji? Svaki dan u 8 na posao. Po dva treninga dnevno. Subotom utakmica. Znaci ni petka ni subote. Nedelja opet rening u 10h ujutro! Pa sjedi tu gdje jesi, popi tu kafu do kraju i prosetaj do Hadzibajrica. Nema to ni Belgija ni bilo koja druga drzava!
*ebo ga ti onda ne mora bas nista :)) ostala samo kafa i pace
Zbog poraza od kipra smo u ovoj situaciji ali sta je tu je , i naravno fali Mislimovic igrac koji je mnogim repkama presudio igrac sredine terena koji je uvijek u gol sansi pjanic to isto moze jer u romi je cesto igrac preokreta kao sto i vidimo.
Ono sto je Mesa napravio je da je vratio jasan sustav igre 4-5-1. Mi jedino, a sa ovim igrackim kadrom mozemo tako igrati. To je vrlo pozitivno, a igraci su na pozicijama na kojima su i u klubovima. To je takodje velika stvar. Kod Susica to nije bilo tako. Sa 4-5-1 imamo i sirinu i dubinu. Koliko su nam igraci dobri na svojoj poziciji na njima je da pokazu. Protiv Belgije je Pjanic striktno pokrivan cijelu utakmicu dok je igrao prednjeg veznog iza Dzeke. Tu je trebalo reagovati i povuci ga ispred stopera a gore gurnuti Medunjanina. Cisto da im se poremeti plan, a Pjanic bi iz defanzive imao puno vise lopti. Misimovica, nikad niko nije cuvao onako kako danas mnogi paze na Pjanica. To mnogi zaboravljaju. Sve u svemu sustav i igra se znaju, sad ih treba maksimalno uigravati i unapredjivati. Ponavljanje, ponavljanje, ponavljanje ... Tacna lopta, tacna lopta, ...
Moju podrsku nema,sve dok zove Safetove amidzice i polovnjake. Cim je pristao na duplo manju platu od onog uhljupa jasno je da reprezentacija za njega " daj sta das"
Trebo si u standard, njih trenirat "kornjaca" I "nabaci Dzeki" taktike iz 80tih......
Samo da Zec bude od pocetka ....momak igra srcem!
Zec je pun pogodak !
Jako limitiran trener, za nijansu bolji od Susica. On skautira?Pa isti sastav mu je na terenu kao i kod Susica glupog, a na klupi mu Tino i ostatak onih koji "trebaju" biti tu. U utakmici protiv Belgije je bio totalno pogubljen, kod gola Vranjes ostaje na Fellainiju(klasicna nepripremljenost), a ekipa cijelim tokom meca ostaje prepustena individualnim izletima. Pjanic se nije vidio zbog njega, i uloge koju mu je dao, dok Medunjaninovu ulogu ne treba posebno isticati, zove se igrac manje. Mesha je dobar covjek, ali je dobio priliku jer je podoban onima koji sjede u Savezu, i rade samo za sebe.
Svaka ti je na mjestu jarane. Vidi se iz aviona da Tino Svinjo MORA biti u ekipi pa makar na tribini sjedio i to me mnogo nervira. Ista meta-isto odstojanje,levatska prica koju raja popusi u sekundi.
Mesa imas nasu punu podrsku.
'Ajde druze Mesha ne seri.
Umjesto Bešića, pozvati Zahirovića. Momak sad igra standardno u izraelskoj ligi, a u reprezenatciji nikad nije podbacio.
"Meni je davala Brena, ali ja sam ipak htio dvaput."
Da se barem riješiš Sejinih bivših igrača možda bi ti neko na zapadu i ponudio posao. Bojim se da ćeš ovako završiti ko i teleća glava jer taj nepotizam na zapadu slabo prolazi.
Avdija vishe nije na spisku, tin ne igra!
@trira A zasto Tin ne igra ni u Hajduku cim Avdija napusti reprezentaciju? Sve talovi jarane a budale putuju po svijetu i navijaju za tu bandu
Respect za odluku i bez obzira na sve, bazdarevic radi solidno svoj posao, a mi trebamo biti realniji i priznati da imamo 5-6 igraca u formi, dok druge reprezentacije imaju mnogo vise i ako izvucemo baraz, to ce ovaj but biti puka sreca, a obzirom na ranije pehove, mozda nam se i posreci.
Mi evo ždromimo i čekamo pred monitorom kad će neki selektor u svijetu fudbala izaći pred novinare i reći; Da, nisam htjeo otići u klub, jer se ovdje u repki ne radi,ne sikira,ne razmišlja, a prima se debela lova.Takođe evo čekamo da selektor kaže dvije utakmice prije kraja kvalifikacija, da ćemo obje izgubiti,da neće dati sve od sebe i da mu je za tim utakmicama baš onako svejedno. Isto sam mislio da će reći,za Bešića, ma nek je dobio crveni,boli mi đon,a boli me đon i što neće igrati, dijete je majmun neodgojeni,on u repku dođe samo da se odvali vutrom i dobrom rakijom. Neka ga, ne zna publika da on u svlačionici nikog ne šiša ni 2%. Sve ovo mi čekamo kad će selektor reći. Ali nećemo to doživiti,iako se nadamo negdje u dubini duše.
...da su sve reprezentacije kao Andora,Bazdarevic bi bio prvak svijeta sa BiH...on jedino takve moze pobjedjivati...
Ja vjerujem ovom covjek, bolji je od safeta po svemu. Normalan tip o sebi prisebi.