Komentari (57)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
zbunjen sam
Pazi se, ludi se mota ovuda
još kad Azrail (melek smrti) se pojavi, onda cemo još više žaliti
PRIKAŽI ODGOVORE (7)
Živi svoj život i pazi se komšija
sta je proslost? neki trenutak koji postoji samo u nasem sjecanju, ne mozemo tu nista promjeniti, a moguce je da ga nismo niti dozivjeli. sta je buducnost? gomila nasih pokusaja da predvidimo sta ce se desiti. gomila je tu varijabli i uglavnom fulamo u predvidjanju. dakle, postoji samo sad i ovdje. a kvantna fizika ce nam pokazati uskoro da vrijeme uopste nije linearno.
Pola života radimo neke stvari,a drugu polovicu života se kajemo što smo to radili.
Maslowljeva hijerarhija potreba kaze da ako u tim godinama čovjek nije našao homeostazu između 4 osnovne potrebe (za ljubavlju, za samopoštovanjem, za samoostvarenjem i samonadilaženjem) ne može rahat umrijeti.
Ovo posebno vazi za balkan. Stari se mjesaju u svasta mladima. Sta ce ko reci, mahala i mahaluse. Nemoj me osramotit itd.
Od mog jarana pokojnog poslednje riječi su bile "Kremirajte me "
U Vincanskoj kulturi je vladao matrijarhat. Dalje preko Tuzle pa do Sarajeva. E zato nama zene" kroje kapu"... Genetika 😁
Vjeruj u ljubav.
a da slucajno prezivi, bilo bi: joj al i ja serem kad se prepadnem :)
Zivi svoj zivot ,to je sustina svega
Nemoj se previse uporedzivati, posebno ako nisi zadovoljan sam sa sobom.. Zivi za one ciljeve koje su ti licne i jasne I focus drzi da te nesta ili neko ne odvege u pogresan pravac. Kad prodze, prodze ali neces prije smrt pomisliti, jesam bio glop, majko jadna.
Allah, dž.š., veli: “Pazi, kada duša dospije do kljucnih kostiju, i vikne se: ’Ima li vidara’ i on se uvjeri da je to cas rastanka, i noga se uz nogu savije. Toga dana ce Gospodaru privodenje biti.” Pred samu smrt covjek koji je zivio mimo propisa Allaha dz.s osjeca u dusi metaforicki ali daleko snaznije onaj strah i slutnju kao kada mu je najblizi umro ili kada su mu javili. Bojte se Allaha i klanjajte. Sabah i jacija u dzematu koju klika sda ne voli ce vam biti radost pred smrt.
Stvar je jednostavna. Premnogi rãde stvari za druge, a te iste stvari se ne râde radi drugih, već Allaha radi. Ako se râdi radi drugih, može im biti rečeno, idite sad kod tih, radi kojih ste râdili sve ovo, pa nek vas oni nagrade. Međutim od te nagrade nema ništa. A ko je râdio Allaha radi taj će imati nagradu od Allaha, nadati se je.
zaljubljen sam u Božu,al ne smijem nikom reć
e baš mi sad ovo pred spavanje treba.ush...
Ljubio je, ašik bio pa se s dusom rastavio ostarjeli babo amanet nam ostavio da ga poslusamo Volite, ljubite, život živite i nikad ne dajte da do toga dođe da vas starost pita gde vam mladost prođe